Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Det israelske forsvaret angriper Islamsk Jihad på Gazastripen. Dette bildet er fra mai 2021. (Foto: Flash90)

Terrorleder drept i israelsk luftangrep

Den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad har i flere dager truet Israel. Nå svarte Israel med å bombe terrorgruppen og drepe en av lederne.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Fredag ettermiddag gjennomførte det israelske forsvaret flere angrep mot mål på Gazastripen. Angrepet skjer etter flere dager med trusler fra terrorgruppen Palestinsk Islamsk Jihad, skriver Times of Israel.

– Den israelske regjeringen vil ikke tillate at terrororganisasjoner styrer livet i byer nær Gazastripen og truer sivile. Alle som truer med å skade Israel må vite at vi komme etter dem, sier statsminister Yair Lapid.

Terrorgruppen har siden tirsdag truet med å angripe Israel etter at deres leder på Vestbredden ble pågrepet av Israel. Siden tirsdag har veier og lokalsamfunn nær Gaza-grensen vært stengt ned i frykt for hevnangrep.

Det har vært frykt for at terrorgruppen skulle skyte mot sivile eller militære nær grensen med snikskyttere og panservernraketter.

I en kort uttalelse sier det israelske forsvaret at de angriper mål på Gazastripen og at det pågår en «spesiell situasjon» i sør. En «spesiell situasjon» er et juridisk begrep som brukes i krisetider og som gir myndighetene større jurisdiksjon over sivilbefolkningen for å mer effektivt kunne beskytte dem.

Ifølge israelske medier skal Tayseer Jabari, en høytstående terrorleder i Islamsk Jihad, være drept i et av de israelske angrepene. Det er innført forbud mot store ansamlinger av mennesker i områder som ligger inntil 80 kilometer fra Gazastripen som følge av den spente situasjonen.

Det israelske forsvaret anslår at mellom 10 og 20 terrorister er drept i angrepene. Flere skal ha vært snikskyttere som truet israelske sivile over grensen. Også terrorister med panservernraketter skal være drept.

– Jeg sier til våre fiender generelt og til lederne av Hamas og Islamsk Jihad eksplisitt: Deres tid er begrenset. Trusselen fra dere vil bli fjernet på en eller annen måte, sier forsvarsministeren Benny Gantz.

Innbyggerne i områdene som ligger tettest på Gaza er bedt om å holde seg i nærheten av bomberom inntil videre. Rakettforsvaret Iron Dome er også klargjort i tilfelle terrorgruppen vil svare med rakettangrep.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart