Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrorleder pågrepet – frykter hevn

En politibil har sperret en av veiene nær Gaza-grensen. Det er frykt for hevnangrep fra Islamsk Jihad. (Foto: Flash90)
Det israelske forsvaret har stengt av områder nær Gazastripen i frykt for hevnaksjoner fra den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad.

Det israelske forsvaret har høynet sikkerheten og stengt av veier og områder nær Gaza-grensen, etter at lederen for terrorgruppen Palestinsk Islamsk Jihad på Vestbredden ble pågrepet i natt, skriver Jerusalem Post.

Det var under et raid i byen Jenin på Vestbredden at Bassam al-Saadi og hans svigersønn Ashraf Zidan Molmad Aljada ble arrestert. De israelske sikkerhetsstyrkene ble møtt med stor motstand av lokale palestinere. Ifølge palestinske myndigheter ble en 17 år gammel palestiner drept i sammenstøtene. Han skal ha kastet eksplosiver mot israelske soldater.

Al-Saadi skal ha motsatt seg arrest og ble bitt av en militærhund og lettere skadet i forbindelse med nattens anti-terror-operasjon.

Det er frykt for at Islamsk Jihad på Gazastripen skal gjennomføre en hevnaksjon som følge av arrestasjonen. I tillegg til at veier er stengt er også jernbanen som går forbi området stengt. Det er frykt for at terrorgruppen vil bruke et panservernmissil eller snikskyttere mot biler eller mennesker. Skoler i Sderot er også delvis stengt.

Islamsk Jihad er kjent for å ha panservernmissiler og har skutt det mot både sivile og militære kjøretøy, som har ført til flere dødsfall.

Rakettforsvaret Iron Dome er også forsterket, i tilfelle rakettangrep.

Terrorlederen Bassem Al-Saadi (t.v.) og hans svigersønn Ashraf al-Jada. Det er ukjent når bildet er fra.

Statsminister Yair Lapid holder tirsdag morgen et sikkerhetsmøte med alternativ statsminister Naftali Bennett, forsvarsminister Benny Gantz, nasjonal sikkerhetsrådgiver Eyal Haluta, IDF-sjef Aviv Kochavi, Shin Bet-sjef Ronen Bar og flere andre.

62 år gamle Al-Saadi har vært pågrepet sju ganger tidligere for sin rolle som Islamsk Jihads øverstkommanderende på Vestbredden og sin rolle i terrorisme. Han har sonet totalt 15 år i israelsk fengsel. To av hans sønner, som også var en del av terrorgruppen, ble drept av det israelske militæret under den Andre intifada.

Årsaken til arrestasjonen skal være at Al-Saadi utgjorde en direkte trussel for nye terrorangrep mot israelske sivile. Al-Saadi har jobbet med å styrke Islamsk Jihads posisjon på Vestbredden og i Jenin spesielt. Han skal være en viktig faktor for radikalisering i området.

Mellom mars og april i år ble 19 personer drept i terror i Israel. Mange av terroristene kom fra nettopp Jenin. Kusinen til Raad Abu Hazzam, som skjøt og drepte tre personer på en bar i Tel Aviv, er gift med Al-Saadi.

Etter de mange terrorangrepene har det israelske forsvaret gjennomført en rekke arrestasjoner rundt om på Vestbredden, og spesielt i Jenin. Bare i løpet av de siste dagene er 50 palestinere mistenkt for å være involvert i terror pågrepet og avhørt.

Denne videoen viser litt av skuddvekslingen under nattens raid:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart