Galgen klargjøres i forbindelse med en annen henrettelse på Gazastripen i 2013. (Foto: Hamas)

Hamas henrettet fem palestinere

To av de henrettede var dømt for å ha samarbeidet med Israel. Norges utenriksminister fordømmer henrettelsene.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Den palestinske terrorgruppen Hamas, som siden 2007 har hatt makten på Gazastripen, sier de har henrettet fem palestinere. To av dem ble henrettet for «å ha samarbeidet» med Israel, skriver Times of Israel.

«Søndag morgen ble dødsdommene fullbyrdet mot to som var dømt for å samarbeide med okkupasjonen (Israel) og tre andre i kriminelle saker», skriver Hamas, som legger til at de drepte «fikk forsvare seg selv».

De to som ble henrettet for å ha «samarbeidet med Israel» var to menn født i 1978 og 1968. Ifølge Hamas skal de blant annet ha gitt Israel informasjon om rakettutskytningsramper. De tre andre som ble henrettet var dømt for drap.

Henrettelsene blir fordømt av blant annet EU og menneskerettighetsorganisasjoner. Også Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt skriver på Twitter at hun «sterkt fordømmer henrettelsen av fem fanger på Gaza».

Hamas pleier å dele ut flere dødsstraffer årlig, ofte for samarbeid med Israel, men det er sjeldent at dødsstraffene blir fullbyrdet. Ifølge den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B’Tselem var dette de første henrettelsene på Gazastripen siden 2017.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart