Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hamas henrettet fem palestinere

Galgen klargjøres i forbindelse med en annen henrettelse på Gazastripen i 2013. (Foto: Hamas)
To av de henrettede var dømt for å ha samarbeidet med Israel. Norges utenriksminister fordømmer henrettelsene.

Den palestinske terrorgruppen Hamas, som siden 2007 har hatt makten på Gazastripen, sier de har henrettet fem palestinere. To av dem ble henrettet for «å ha samarbeidet» med Israel, skriver Times of Israel.

«Søndag morgen ble dødsdommene fullbyrdet mot to som var dømt for å samarbeide med okkupasjonen (Israel) og tre andre i kriminelle saker», skriver Hamas, som legger til at de drepte «fikk forsvare seg selv».

De to som ble henrettet for å ha «samarbeidet med Israel» var to menn født i 1978 og 1968. Ifølge Hamas skal de blant annet ha gitt Israel informasjon om rakettutskytningsramper. De tre andre som ble henrettet var dømt for drap.

Henrettelsene blir fordømt av blant annet EU og menneskerettighetsorganisasjoner. Også Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt skriver på Twitter at hun «sterkt fordømmer henrettelsen av fem fanger på Gaza».

Hamas pleier å dele ut flere dødsstraffer årlig, ofte for samarbeid med Israel, men det er sjeldent at dødsstraffene blir fullbyrdet. Ifølge den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B’Tselem var dette de første henrettelsene på Gazastripen siden 2017.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart