Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Prøvde å smugle sprengstoff ut av Gaza

Grenseovergangen Kerem Shalom mellom Israel og Gazastripen den 27. mai 2021. (Foto: Flash90)
Terrorister forsøkte å smugle sprengstoff inn i Israel fra Gazastripen. Nå er grenseovergangen stengt.

Eksporten av varer gjennom grenseovergangen Kerem Shalom mellom Gazastripen og Israel er midlertidig stoppet etter et forsøkt på å smugle flere kilo med sprengstoff inn i Israel nylig ble oppdaget.

Inspektører ved grenseovergangen fant det høyeksplosive materialet gjemt blant en forsendelse med klær. Det israelske forsvaret mistenker at eksplosivene var ment å skulle brukes i et terrorangrep, uten å spesifisere hvor sprengstoffet var på vei, skriver Jerusalem Post.

Hendelsen gjorde at IDF-sjef Herzi Halevi og forsvarsminister Yoav Gallant besluttet å å stoppe all varetransport fra Gazastripen og inn i Israel for å revurdere rutinene og inspeksjonene ved grenseovergangen.

Grensen vil åpne igjen etter en grundig gjennomgang av rutinene. Hver dag krysser flere hundre lastebillass med varer grensen mellom Israel og Gaza. I tillegg er det også eksport av varer fra Gaza gjennom Israel.

– Vi vil ikke tillate at terrorelementer utnytter den sivile og humanitære infrastrukturen til å forsterke seg militært eller til terrorhandlinger, sier det israelske forsvaret og forsvarsdepartementet i en felles uttalelse.

Det er ikke første gang terrorgrupper på Gazastripen forsøker å utnytte den sivile transporten av varer gjennom grenseovergangen i år. Tidlig i august avdekket forsvarsdepartementet et forsøk på å smugle droner inn på Gazastripen, som skulle brukes av terrorgrupper.

I mai oppdaget inspektører skytevåpen, lyddempere og ammunisjon som var gjemt i en forsendelse med møbler som skulle fra Gazastripen til Vestbredden.

I 2017 forsøkte Hamas å smugle militærutstyr i emoji-tøfler.

Det høyeksplosive sprengstoffet som ble oppdaget i en forsendelse med klær 4. september 2023.

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart