Grenseovergangen Kerem Shalom mellom Israel og Gazastripen den 27. mai 2021. (Foto: Flash90)

Prøvde å smugle sprengstoff ut av Gaza

Terrorister forsøkte å smugle sprengstoff inn i Israel fra Gazastripen. Nå er grenseovergangen stengt.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Eksporten av varer gjennom grenseovergangen Kerem Shalom mellom Gazastripen og Israel er midlertidig stoppet etter et forsøkt på å smugle flere kilo med sprengstoff inn i Israel nylig ble oppdaget.

Inspektører ved grenseovergangen fant det høyeksplosive materialet gjemt blant en forsendelse med klær. Det israelske forsvaret mistenker at eksplosivene var ment å skulle brukes i et terrorangrep, uten å spesifisere hvor sprengstoffet var på vei, skriver Jerusalem Post.

Hendelsen gjorde at IDF-sjef Herzi Halevi og forsvarsminister Yoav Gallant besluttet å å stoppe all varetransport fra Gazastripen og inn i Israel for å revurdere rutinene og inspeksjonene ved grenseovergangen.

Grensen vil åpne igjen etter en grundig gjennomgang av rutinene. Hver dag krysser flere hundre lastebillass med varer grensen mellom Israel og Gaza. I tillegg er det også eksport av varer fra Gaza gjennom Israel.

– Vi vil ikke tillate at terrorelementer utnytter den sivile og humanitære infrastrukturen til å forsterke seg militært eller til terrorhandlinger, sier det israelske forsvaret og forsvarsdepartementet i en felles uttalelse.

Det er ikke første gang terrorgrupper på Gazastripen forsøker å utnytte den sivile transporten av varer gjennom grenseovergangen i år. Tidlig i august avdekket forsvarsdepartementet et forsøk på å smugle droner inn på Gazastripen, som skulle brukes av terrorgrupper.

I mai oppdaget inspektører skytevåpen, lyddempere og ammunisjon som var gjemt i en forsendelse med møbler som skulle fra Gazastripen til Vestbredden.

I 2017 forsøkte Hamas å smugle militærutstyr i emoji-tøfler.

Det høyeksplosive sprengstoffet som ble oppdaget i en forsendelse med klær 4. september 2023.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart