Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Harde kamper i tunellsystemet til Hamas

Israelske soldater vokter inngangen til en av de underjordiske tunellene til Hamas. Bildet er offentliggjort 9. november. (Foto: IDF)
Etter ti timer med kamper klarte israelske soldater å få kontroll over en Hamas-base. Deler av kampene pågikk i underjordiske tuneller.

Det israelske forsvaret (IDF) sier soldater fra infanteribrigaden Nahal har klart å ta en av Hamas sine baser, kjent som «utpost 17», i området Jabaliya på Gazastripen. Kampene om basen skal ha vart i ti timer.

IDF sier israelske soldater var i kamp med terrorister fra både Hamas og Islamsk Jihad. I tillegg til kamper på bakkenivå var det også harde kamper inne i selve tunellsystemet som går under bakken på Gaza.

Hamas har bygget et enormt underjordisk nettverk av tuneller på Gazastripen. Ifølge IDF ble flere titalls terrorister drept i kampene.

Etter å ha fått kontroll over utpost 17 fant de israelske soldatene store mengder våpen og dokumentasjon på angrepsplaner. De avdekket også flere tunellsjakter, blant annet en som var plassert i nærheten av en barnehage, og som førte til en «omfattende underjordisk rute».

Det israelske forsvaret har ikke opplyst om noen israelske soldater ble drept eller skadet i de harde kampene. Foreløpig er det offisielle tallet på drepte soldater siden bakkeoperasjonen startet oppe i 33 dødsfall.

I en annen militæroperasjon tidlig torsdag morgen avdekket IDF en fabrikk for produksjon av droner inne i en boligblokk. Det ble også oppdaget et stort våpenlager her, som lå vegg i vegg med et barnerom. Selve bygget hvor dronefabrikken var plassert lå like inntil en skole.

I forbindelse med militæroperasjonen inne på Gazastripen har IDF dokumentert hvordan Hamas har plassert rakettutskytningsramper inne i sivile bygg, som ungdomsklubber, og rett i nærheten av sivile bygg. Slik bruker de sivile som menneskelige skjold i sin krigføring.

I tillegg til å knuse Hamas sine militære kapasiteter går operasjonen på Gaza også ut på å redde de rundt 240 gislene som holdes fanget av Hamas. De fleste holdes trolig fanget nede i tunellsystemet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart