Israelske soldater vokter inngangen til en av de underjordiske tunellene til Hamas. Bildet er offentliggjort 9. november. (Foto: IDF)

Harde kamper i tunellsystemet til Hamas

Etter ti timer med kamper klarte israelske soldater å få kontroll over en Hamas-base. Deler av kampene pågikk i underjordiske tuneller.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det israelske forsvaret (IDF) sier soldater fra infanteribrigaden Nahal har klart å ta en av Hamas sine baser, kjent som «utpost 17», i området Jabaliya på Gazastripen. Kampene om basen skal ha vart i ti timer.

IDF sier israelske soldater var i kamp med terrorister fra både Hamas og Islamsk Jihad. I tillegg til kamper på bakkenivå var det også harde kamper inne i selve tunellsystemet som går under bakken på Gaza.

Hamas har bygget et enormt underjordisk nettverk av tuneller på Gazastripen. Ifølge IDF ble flere titalls terrorister drept i kampene.

Etter å ha fått kontroll over utpost 17 fant de israelske soldatene store mengder våpen og dokumentasjon på angrepsplaner. De avdekket også flere tunellsjakter, blant annet en som var plassert i nærheten av en barnehage, og som førte til en «omfattende underjordisk rute».

Det israelske forsvaret har ikke opplyst om noen israelske soldater ble drept eller skadet i de harde kampene. Foreløpig er det offisielle tallet på drepte soldater siden bakkeoperasjonen startet oppe i 33 dødsfall.

I en annen militæroperasjon tidlig torsdag morgen avdekket IDF en fabrikk for produksjon av droner inne i en boligblokk. Det ble også oppdaget et stort våpenlager her, som lå vegg i vegg med et barnerom. Selve bygget hvor dronefabrikken var plassert lå like inntil en skole.

I forbindelse med militæroperasjonen inne på Gazastripen har IDF dokumentert hvordan Hamas har plassert rakettutskytningsramper inne i sivile bygg, som ungdomsklubber, og rett i nærheten av sivile bygg. Slik bruker de sivile som menneskelige skjold i sin krigføring.

I tillegg til å knuse Hamas sine militære kapasiteter går operasjonen på Gaza også ut på å redde de rundt 240 gislene som holdes fanget av Hamas. De fleste holdes trolig fanget nede i tunellsystemet.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart