Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Har kommet 14.320 tonn med nødhjelp til Gaza

Lastebiler med nødhjelp ankommer Gazastripen den 2. november 2023. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)
- Det er ingen begrensning på mengden nødhjelp som slippes inn på Gazastripen, sier COGAT.

COGAT, en avdeling i det israelske forsvaret, opplyste 12. november at siden begynnelsen på krigen har 14.320 tonn med nødhjelp sluppet inn på Gazastripen. Det kommer nå over 100 lastebillass om dagen.

– Det er ingen begrensning på mengden mat, vann og medisinsk utstyr som slipper inn på Gaza. Vi inviterer det internasjonale samfunnet til å koordinere nødhjelpen og vi vil tilrettelegge for det, sier COGAT.

Nødhjelpen blir kontrollert før den slipper inn på Gazastripen, for å unngå at Hamas utnytter leveransen av nødhjelp til å smugle våpen og annet militært utstyr. I en av leveransene med nødhjelp forsøkte Hamas å smugle inn flere oksygenkonsentratorer til sine underjordiske tuneller.

Til tross for de økte leveransene mener humanitære organisasjoner at det ikke kommer nok nødhjelp i forhold til behovet. Israel sier Hamas har store lagre av drivstoff og andre forsyninger som de ikke ønsker å dele med sivilbefolkningen på Gazastripen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart