Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Harde kamper på Gaza det siste døgnet

Dette bildet viser israelske soldater på den nordlige delen av Gazastripen. Bildet er offentliggjort 2. desember. (Foto: IDF)
Etter at Hamas brøt våpenhvilen har det israelske forsvaret bombet over 400 mål på Gazastripen.

Etter at Hamas fredag morgen brøt våpenhvilen som hadde vart i sju dager har det vært harde kamper på Gazastripen. Det israelske forsvaret (IDF) sier de har gjennomført luftangrep mot 400 mål det siste døgnet, inkludert 50 i Khan Younis-området.

Det pågår også harde kamper på bakken mellom israelske soldater og Hamas-terrorister. I tillegg til kamper nord på Gaza har det også vært bakkekamper i Khan Younis-området. Etterretning peker på at deler av Hamas-lederskapet befinner seg her.

Fredag advarte IDF innbyggerne i Khan Younis om at det ville bli kamphandlinger i byen og har bedt dem om å evakuere sørover til Rafah. IDF har også sluppet ut flygeblader over Gaza hvor de spesifiserer hvilke områder hvor kampene vil foregå.

– Befolkningen i Gaza er ikke våre fiender. Derfor vil IDF legge opp til kontrollert og spesifikk evakuering av Gazas innbyggere for å få dem så mye som mulig bort fra krigsområdene, skriver IDF i flygebladene.

Den sju dager lange våpenhvilen mellom Israel og Hamas ble brutt tidlig fredag morgen, da Hamas avfyrte raketter mot Israel. Siden har de avfyrt flere titalls raketter mot flere israelske byer og tettsteder.

I tillegg til å avfyre raketter brøt også Hamas forpliktelsene i våpenhvilen ved at de skulle løslate alle kvinner og barn som ble holdt som gisler. Denne forpliktelsen valgte Hamas å bryte. Israelske myndigheter tror Hamas ikke ønsker å løslate de gjenværende over 20 kvinnene, fordi de er utsatt for ting som Hamas ikke ønsker at de skal fortelle offentligheten om.

105 gisler ble løslatt i forbindelse med våpenhvilen, av disse var 81 israelere, 23 thailendere og 1 nepaleser. For å få løslatt gislene måtte Israel slippe løs 210 palestinske kvinner og mindreårige som satt i israelske fengsler. Ingen av dem som ble løslatt var dømt for drap, men flere satt inne for drapsforsøk og annen alvorlig kriminalitet.

Fortsatt befinner det seg rundt 130 gisler igjen på Gazastripen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart