Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hamas brøt våpenhvilen – krigen har startet opp igjen

Røyksky etter et israelsk luftangrep på Gazastripen 23. november 2023. (Foto: Flash90)
Terrorgruppen avfyrte raketter mot Israel og frigjorde ikke gisler som de var forpliktet til.

Tidlig fredag morgen avfyrte Hamas flere raketter mot Israel og brøt den skjøre våpenhvilen som hadde vært på plass siden forrige fredag. Hamas hadde heller ikke kommet med en liste over gisler som skulle løslates, som var en del av våpenhvileavtalen de hadde inngått.

– Hamas brøt våpenhvilen ved at de ikke oppfylte sine forpliktelser om å løslate alle kvinnelige gisler og avfyrte raketter mot Israel, sier statsministerens kontor i en uttalelse. De sier videre at Israel er forpliktet til å nå sine mål.

– Vi skal sikre løslatelse av alle våre gisler, utslettelse av Hamas og sikre at Gaza aldri mer kan true Israels innbyggere, sier de i uttalelsen.

Det israelske forsvaret (IDF) sier de har gjenopptatt kampene mot terrorgruppen som følge av at våpenhvilen nå er blitt brutt.

Siden er flere raketter avfyrt mot Israel. IDF har svart med luftangrep og artilleri mot Hamas-posisjoner flere steder på Gazastripen.

Samtidig som kamphandlingene er gjenopptatt kommer det meldinger om at det pågår forhandlinger for å få på plass en ny våpenhvile.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart