Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Mange soldater har mistet synet i Gaza-kampene

Israelske soldater inne i byen Khan Younis sentralt på Gazastripen. (Foto: IDF)
Flere hundre soldater har pådratt seg alvorlige øyeskader i forbindelse med kampene på Gaza.

Flere hundre israelske soldater har har fått alvorlige øyeskader under kampene med Hamas på Gazastripen. For mange av soldatene har skadene ført til at de har mistet synet på ett eller begge øynene.

De fleste øyeskadene er forårsaket av at soldatene ikke har brukt riktig verneutstyr i forbindelse med kampene, ifølge kringkasteren Kan. Det israelske forsvaret har regler om bruk av beskyttelse for øynene i kamp.

Øyeskadene ble i hovedsak forårsaket av splinter fra kuler og rekyl, selv om noen også er blitt truffet i øynene under kampene. Så mange som 10 til 15 prosent av skadene førte til tap av syn på ett eller begge øyne.

Ved Soroka-medisinske senter i Beersheba har de behandlet rundt 40 soldater for øyeskader i forbindelse med kamphandlingene. Denne uken har fem soldater fått behandling for alvorlige øyeskader på sykehuset.

Sykehuset produserte nylig en kortvideo for å øke bevisstheten rundt bruk av beskyttelsesbriller blant soldatene som er sendt ut i krig.

Ifølge det israelske forsvaret er det ikke mangel på verneutstyr som gjør at flere hundre soldater har pådratt seg øyeskader. De sier de jobber med å øke bevisstheten rundt bruk av vernebriller blant soldatene.

Siden bakkeoperasjonen på Gaza startet har 89 soldater mistet livet i kampene, i tillegg er flere hundre blitt skadet. Det israelske forsvaret anslår at minst 5000 Hamas-terrorister er drept i kampene.

Yehonatan Malka begraves på den militære gravlunden Mount Herzl i Jerusalem onsdag 6. desember 2023. Malka er en av 86 soldater som har mistet livet i kampene på Gazastripen. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart