Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

10 nye soldater har mistet livet i kamp

Tomer Grinberg, Roei Meldasi, Achia Daskal, Moshe Avram Bar On, Ben Shelly, Rom Hecht, Oriya Yaakov og Liel Hayo mistet livet på Gaza. (Foto: IDF)
Ble drept da de havnet i et bakholdsangrep.

Det israelske forsvaret (IDF) har kunngjort dødsfallet til 10 soldater som ble drept i kamper nord på Gazastripen tirsdag. Ni av de drepte mistet livet da de gikk inn i en felle i Shejaiya, en forstad til Gaza by.

Shejaiya er et av de siste stedene nord på Gaza hvor Hamas fortsatt holder stand. De siste dagene har det vært harde kamper der.

De drepte er Tomer Grinberg (35), Roei Meldasi (23), Moshe Avram Bar On (23), Achia Daskal (19), Liel Hayo (22), Ben Shelly (26), Rom Hecht (20), Oriya Yaakov (19), Eran Aloni (19) og Itzhak Ben Basat (44).

Førstnevnte var øverstkommanderende i Golani-brigadens 13. bataljon, mens sistnevnte var en av lederne for hele brigaden. Basat er den mest høytstående offiseren som er drept på Gazastripen. Han skulle egentlig pensjonere seg fra forsvaret, men valgte å bli i jobben da krigen brøt ut.

Soldatene skulle gjennomsøke et bygg i Shejaiya da det gikk av en eksplosjon inne i bygget. Da en ny gruppe soldater ble sendt inn for å redde ut de skadde gikk det av nok en eksplosjon. Også da en tredje gruppe soldater ble sendt inn på redningsoppdrag eksploderte det.

Soldatene gikk opprinnelig inn i bygget etter at terrorister hadde skutt mot dem derfra. Tre soldater ble også alvorlig skadet i eksplosjonene.

Antallet israelske soldater som har mistet livet siden bakkeoperasjonen på Gazastripen startet er nå oppe i 115.

Itzhak Ben Basat og Eran Aloni mistet også livet i kamper 12. desember. (Foto: IDF)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart