Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– De som overgir seg vil få livet sitt spart

Palestinere overgir seg til israelske soldater på Gazastripen. Bildet er offentliggjort 11. desember. (Foto: IDF)
IDF har snart tatt full kontroll over den nordlige Gazastripen. Bataljoner som ble regnet som noen av Hamas sine beste er i ferd med å kollapse helt.

Hamas-bataljonene i deres militære høyborg Jabaliya og Shejaiya nord på Gazastripen er på randen av kollaps. Dette er et av de siste stedene hvor terrorgruppen fortsatt holder stand på den nordlige delen av Gaza.

– Vi har omringet de siste festningene til Hamas i Jabaliya og Shejaiya. Bataljonene som holder til der ble ansett som uovervinnelige og har trent i årevis på å kjempe mot oss. Nå er de på nippet til å bli demontert, sier Israels forsvarsminister Yoav Gallant.

Flere titalls Hamas-terrorister har overgitt seg til de israelske soldatene i løpet av de siste dagene, et tydelig tegn på at Hamas er i ferd med å miste grepet. Pågrepne terrorister blir tatt inn til avhør av israelske sikkerhetstjenester og det israelske forsvaret (IDF).

De siste ukene er over 500 terrorister blitt pågrepet på Gazastripen.

Flere av de pågrepne terroristene skal ha deltatt i 7. oktober-massakren, da over 3000 terrorister stormet inn i Israel og drepte over 1200 israelere, skadet over 6000 og kidnappet over 240 til Gazastripen.

Mye av det som er kommet frem i avhør med de pågrepne har hjulpet IDF med å lokalisere nye Hamas-mål, både over og under bakken.

– De pågrepne forteller oss veldig interessante ting, sier Gallant, som oppfordrer flere Hamas-terrorister til å overgi seg.

– De som overgir seg vil få livet sitt spart, forteller han.

Israels forsvarsminister oppfordrer også Hamas-leder Yahya Sinwar, arkitekten bak 7. oktober-massakren, om å overgi seg.

– Hans skjebne og skjebnen til alle de øverstkommanderende i Hamas er den samme: Overgi dere eller dø. Det er ingen tredje alternativ.

Samtidig som IDF er i ferd med å få full kontroll over Nord-Gaza pågår det harde kamper i og rundt byen Khan Younis sør på Gazastripen. Man tror at store deler av Hamas-lederskapet befinner seg i denne byen.

Selv om store deler av Hamas sine militære kapasiteter er ødelagt, så avfyres det fortsatt raketter mot Israel. Mandag ble en person skadet da en rakett eksploderte sør for Tel Aviv. Også tirsdag er det avfyrt raketter.

Siden bakkeoperasjonen på Gaza startet har 105 israelske soldater mistet livet. Samtidig er minst 7000 terrorister drept i kampene.

Forsvarsminister Yoav Gallant snakker med soldater ved frontlinjen 19. oktober 2023. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart