Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Har begynt å pumpe sjøvann inn i tunellene

Terrorister fra Islamsk Jihad inne i en av terrortunellene under Beit Hanun på Gaza 18. mai 2022. (Foto: Flash90)
Vil tvinge Hamas-terroristene til overflaten.

Det israelske forsvaret (IDF) har startet med å pumpe sjøvann inn i Hamas sitt enorme underjordiske nettverk av tuneller under Gazastripen, ifølge avisen The Wall Street Journal. Målet er å ødelegge tunellene og tvinge terroristene som gjemmer seg der opp over bakken.

MIFF skrev tidligere i måneden om at IDF vurderte å oversvømme tunellene og at de hadde klargjort fem store pumper til jobben. Det vil ta flere uker å fylle tunellene med sjøvann fra Middelhavet.

Hvordan man skal håndtere det store nettverket av Hamas-tuneller har vært en av de største utfordringene til IDF. Man har vurdert å bruke flytende eksplosiver og sende hunder, droner og roboter inn i nettverket.

Selv om deler av nettverket er blitt ødelagt i israelske luftangrep, er det fortsatt store deler som er inntakt og i operativ bruk av terrorgruppen.

En av utfordringene har vært at Hamas har holdt gisler fanget i tunellene. Den amerikanske presidenten Joe Biden fikk spørsmål om dette på en pressekonferanse nylig. Han sa at det trolig ikke er gisler i tunellene som nå blir fylt med sjøvann.

– Når det gjelder oversvømmelse av disse tunellene, så blir det antatt at det ikke er noen gisler i noen av disse tunellene, men vi vet ikke med sikkerhet, sier Biden.

Ifølge Wall Street Journal er det bekymring for at sjøvannet vil ødelegge den underjordiske ferskvannslommen under Gaza. Siden man ikke har oversikt over det enorme nettverket av tuneller vet man heller ikke om det vil påvirke fundamentet til bygninger over tunellene.

Det egyptiske militæret oversvømmet flere av Hamas sine smuglertuneller som gikk under grensen mot Egypt i 2015.

Siden bakkeoperasjonen på Gazastripen startet har IDF avdekket over 800 tunellsjakter. Rundt 500 av dem er allerede blitt ødelagt.

Israelske soldater vokter inngangen til en av de underjordiske tunellene til Hamas. (Foto: IDF)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart