Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Har ødelagt Hamas sin infrastruktur i nord

Israelske soldater inne på Gazastripen. Bildet er publisert 5. januar 2023. (Foto: IDF)
Tre måneder etter 7. oktober-massakren har det israelske forsvaret beseiret Hamas i Nord-Gaza.

Tre måneder etter at krigen med Hamas startet sier det israelske forsvaret (IDF) at de har fullført demonteringen av Hamas sitt «militære rammeverk» i den nordlige delen av Gazastripen, skriver Times of Israel.

IDFs talsperson Daniel Hagari sier at militærets fokus nå er å demontere Hamas sine resterende kapasiteter sentralt og sør på Gazastripen.

I helgen ble flere fremtredende Hamas-militante drept i israelske luftangrep på Gazastripen, blant annet Ismail Siraj, leder for Hamas sin Nuseirat-bataljon i det sentrale Gaza, og hans nestleder Ahmed Wahaba.

Denne bataljonen ledet an i angrepet på kibbutz Be’eri, en av kibbutzene som ble hardest rammet 7. oktober. De deltok også i andre massakrer i de israelske lokalsamfunnene langs grensen mot Gazastripen.

Det kan fortsatt være sporadiske kamper og rakettangrep fra den nordlige delen av Gaza, men terrorgruppens infrastruktur er nå satt så ut av spill at de ikke lenger er i stand til å gjennomføre noen større angrep.

Det israelske forsvaret anslår at at minst 8500 terrorister fra Hamas, Islamsk Jihad og andre terrorgrupper så langt er blitt drept i kampene på Gazastripen. I tillegg er tusenvis andre blitt skadet. Før krigen startet hadde Hamas trolig opp mot 30.000 væpnede militante klar til kamp.

Selv om IDF nå har kontroll på den nordlige delen av Gazastripen, så fortsetter harde kamper i de sentrale og sørlige deler av den palestinske enklaven. IDFs Hagari sier byene her er «fulle av terrorister», mens det er et stort nettverk av underjordiske tuneller under byen Khan Younis.

– Det er ingen snarvei når man bekjemper terror. Det tar tid. Kampene vil fortsette gjennom 2024. Vi jobber etter en plan for å nå krigens mål: å demontere Hamas sine kapasiteter. Og så fortsetter arbeidet, med etterretning og militært press, for å få returnert gislene, sier Hagari.

Det israelske forsvaret er også i gang med å bygge opp sikkerheten langs grensen mot Gaza, for at israelerne som har vært fordrevet siden 7. oktober skal få mulighet til å returnere til sine hjem igjen. Titusenvis av israelere i sør har vært internt fordrevet siden angrepet fra Hamas.

Over 1200 mennesker ble drept da flere tusen Hamas-terrorister stormet inn i Israel 7. oktober. I tillegg ble over 6000 skadet og over 240 ble kidnappet. Fortsatt er det over 130 gisler igjen på Gazastripen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart