Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Rystende skildringer om seksuelle overgrep

Blodspor og ødeleggelser etter 7. oktober-massakren i kibbutz Kissufim ved grensen mot Gaza. (Foto: Flash90)
Hamas-terroristene utførte systematisk seksuell vold mot israelske kvinner og jenter 7. oktober.

OBS: Vi advarer om grove skildringer i denne artikkelen.

Avisen The New York Times har etterforsket påstandene om seksuelle overgrep utført av Hamas-terrorister 7. oktober og kommer med flere rystende og grufulle beskrivelser om systematisk seksuell vold.

Den to måneder lange etterforskningen inkluderer intervju med mer enn 150 vitner, helsepersonell, redningspersonell, soldater, eksperter på voldtekt og myndighetspersoner. I tillegg har den amerikanske avisen gått gjennom videoopptak, bilder og GPS-data fra mobiltelefoner.

Artikkelen beskriver blant annet en grusom video som ble spredt i dagene etter 7. oktober-masssakren. Filmen viser liket til en delvis forkullet kvinne, hvor ansiktet er brent opp til det ugjenkjennelige. Hun er naken fra midjen og ned, beina hennes er spredt og den svarte kjolen hennes er dratt opp.

Liket hennes ligger ved siden av en utbrent bil ved veien Route 232, som går parallelt med Gazastripen. Mange av deltakerne på festivalen Supernova forsøkte å flykte langs denne veien, men endt opp med å bli massakrert av terroristene. Rundt 360 festivaldeltakere ble drept, i tillegg ble flere titalls kidnappet til Gazastripen.

Kvinnen på videoen er senere blitt identifisert som Gal Abdush, en 34 år gammel tobarnsmor, som deltok på festivalen sammen med ektemannen Nagi Abdush (36). Politiet tror at Abdush ble voldtatt før hun ble drept og kroppen hennes satt fyr på. Siden liket var delvis forkullet tok det over en uke å identifisere henne.

Liket av ektemannen ble funnet noen dager senere. Liket hans var så utbrent at man måtte bruke DNA-testing for å identifisere ham.

New York Times skriver at de har identifisert minst sju steder i det sørlige Israel hvor kvinner og jenter tilsynelatende ble seksuelt misbrukt eller lemlestet. De som avisen har intervjuet beskriver at de fant mer enn 30 kvinner i og rundt Supernova-festivalen og i kibbutzer i nærheten i lignende tilstand som Gal Abdush: «Beina var spredt, tøyet var revet av og det var tegn på overgrep i kjønnsorganene».

En kvinne i en av kibbutzene som ble angrepet 7. oktober hadde fått flere spiker slått inn i låret og lysken. To israelske kvinnelige soldater på en base som ble angrepet var tilsynelatende skutt inn i skjeden deres.

Ambulansepersonell forteller til avisen at de fant likene til to tenåringsjenter, søstre på 13 og 16 år, med tøyet revet av i et rom i kibbutz Be’eri. En av jentene lå på siden med «blåmerker ved lysken» og den andre «lå spredt på gulvet med ansiktet ned». Pysjamasbuksen til jenten var trukket ned til knærne og det ble funnet sæd på liket.

En israelsk soldat gjennomsøker festivalområdet Supernova etter massakren. (Foto: Flash90)

Jamal Waraki fra redningstjenesten Zaka forteller til NYT at han ikke klarer å glemme synet av en kvinne han fant død på musikkfestivalen.

– Hendenes hennes var bundet bak ryggen. Hun var bøyd over, halvveis naken og med undertøyet dratt ned under knærne, forteller Waraki.

Yinon Rivlin mistet to brødre i terrorangrepet, men klarte selv å overleve med å gjemme seg. Etter at han kom frem fra gjemmestedet sitt gikk han langs veien Route 232. Der så han liket til en ung kvinne som lå på magen, uten klær fra midjen og ned og med spredte bein. Det så ut som om hun var skåret opp i området rundt skjeden, «som om noen rev henne fra hverandre».

Lignende scener ble oppdaget i minst seks forskjellige hus i kibbutzene Be’eri og Kfar Aza, hvor likene til minst 24 kvinner og jenter enten var avkledd, bundet fast eller lemlestet – noen ganger alle tre tingene.

Et vitne fra musikkfestivalen Supernova sier hun så rundt 100 terrorister som samlet seg ved veien som gikk ved festivalområdet. De skal ha sendt hardt sårede kvinner rundt til hverandre. Vitnet sier til avisen at hun så minst fem kvinner som ble voldtatt av terroristene.

Et annet vitne, Raz Cohen, sier at han gjemte seg i en uttørket bekk nær veien Route 232, da han så en hvit varebil stoppe opp og hvor menn kledd i sivilt tøy dro en kvinne ut av bilen.

– De samlet seg rundt henne. Hun reiste seg opp, så startet de å voldta henne. Mennene stod i en halvsirkel rundt henne. En av dem penetrerte henne. Hun skrek. Jeg husker fortsatt stemmen hennes og skriket hennes. Så dro en av dem frem en kniv og bare slaktet henne, sier han.

Shoam Gueta, som gjemte seg sammen med Cohen, sier til avisen at han så at terroristene «snakket, fniste og ropte» før en av dem dro frem en kniv og knivstakk offeret gjentatte ganger, og «bokstavelig talt slaktet henne».

Likene av minst 10 kvinnelige soldater fra en observasjonspost ved Gaza-grensen hadde tegn på seksuelle overgrep.

Det store flertallet av kvinnene som ble voldtatt av Hamas-terroristene endte opp med å bli drept, men minst tre kvinner og en mann som ble utsatt for seksuelle overgrep overlevde massakren 7. oktober.

Terapeuter som behandler en israelsk kvinne som ble gjengvoldtatt av terroristene sier offeret på ingen måte er i stand til å snakke med journalister eller etterforskere om hva hun har opplevd.

Det israelske politiet har siden 7. oktober etterforsket seksuelle vold, inkludert gruppevoldtekt, kjønnslemlestelse og nekrofili, utført av Hamas-terroristene. Politioverbetjent Mirit Ben Mayor sier til New York Times at hun tror brutaliteten som Hamas utførte mot israelske kvinner 7. oktober er en kombinasjon av «hat mot jøder og hat mot kvinner».

Det tok FN-organisasjonen UN Women hele 57 dager å fordømme Hamas for seksuelle overgrep under massakren 7. oktober.

Artikkelen til New York Times ble publisert 25. desember. Utenom den kristne avisen Dagen har vi ikke registrert at noen norske medier har gjengitt reportasjen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart