Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Det tok FN hele 57 dager å fordømme Hamas for seksuelle overgrep 7. oktober

Israelske kvinner protesterer mot stillheten fra UN Women utenfor FNs hovedkvarter i Jerusalem 27. november 2023. (Foto: Flash90)
Etter store protester fordømte UN Women omsider Hamas for seksuell vold mot israelske kvinner.

FN-enheten UN Women, som ble opprettet i 2010 for å styrke kvinners rettigheter, har etter 57 dager omsider fordømt Hamas for 7. oktober-massakren, da over 1200 ble drept og over 240 ble kidnappet.

Vitner og overlevende har også fortalt om hvordan Hamas-terrorister utsatte israelske kvinner for seksuelle overgrep under massakren.

Stillheten fra FN Women i forhold til de israelske ofrene har ført til skarp kritikk. Etter nesten to måneder kommer kritikken av Hamas.

– Vi fordømmer utvetydig det brutale angrepet fra Hamas på Israel 7. oktober. Vi er skremt over de mange fortellingene om kjønnsbaserte grusomheter og seksuell vold under dette angrepet, sier UN Women.

Fordømmelsen kommer en uke etter at de UN Women publiserte, og så slettet igjen, en fordømmelse av Hamas-angrepet på Instagram. Den amerikanske nyhetskanalen CNN presset i et intervju i forrige uke nestleder i UN Women, Sarah Hendriks, om hvorfor de ikke hadde uttalt seg om seksuelle overgrep mot israelske kvinner.

I intervjuet med CNN uttalte Hendriks at hun var bekymret over meldinger om seksuelle overgrep under angrepet 7. oktober, men hun nevnte aldri Hamas. Heller ikke på X, tidligere Twitter, har hun noen gang nevnt Hamas.

Fra israelsk side har man reagert kraftig på menneskerettighetsgrupper og kvinneaktivister som har forsøkt å avvise bevis og vitnesbyrd på seksuell vold mot israelske kvinner under massakren 7. oktober.

– Da de var ferdige så bare lo de, forteller et vitne til gruppevoldtekt.

Vitner som overlevde massakren har blant annet fortalt at de så en ung jente som ble gruppevoldtatt av Hamas-terrorister før hun ble skutt i hodet. Også andre vitner har fortalt om lignende hendelser.

Flere av kvinnene som ble funnet drept etter massakren 7. oktober ble funnet nakne eller delvis avkledd og det var klare tegn på overgrep.

Det israelske politiet sier de etterforsker bevis for seksuelle overgrep, inkludert gruppevoldtekt, kjønnslemlestelse og nekrofili.

Våpenhvilen med Hamas ble brutt i forrige uke, etter at terrorgruppen ikke ville frigjøre de resterende 20 kvinnelige gislene som de hadde forpliktet seg til. Fra israelsk side mener man Hamas ikke vil frigjøre dem fordi Hamas frykter de vil fortelle offentligheten hva de ble utsatt for 7. oktober og hva de er utsatt for i fangenskap.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart