Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Terrorister overgir seg i terrortunellene

Israelske soldater opererer i en tunell under Khan Younis. Bildet er offentliggjort 23. januar. (Foto: IDF)
Det israelske forsvaret med en stor offensiv i Khan Younis-området.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant sier mer enn 100 Hamas-terrorister er blitt pågrepet av israelske styrker på Gazastripen de siste dagene. Flere skal ha overgitt seg etter å ha gjemt seg i Hamas sine underjordiske tuneller.

– Hamas kollapser inne i sine egne tuneller, som de har brukt så lang tid på å grave ut. Alle steder som de trodde skulle være en felle for israelske soldater er blitt områder hvor vi har funnet dem, sier forsvarsministeren.

Hamas har de siste 17 årene brukt enorme ressurser på å bygge et stort underjordisk nettverk av tuneller. Det blir anslått at nettverket kan være så langt som 720 kilometer. Til sammenligning er undergrunnsbanen i London 400 kilometer. Her gjemmer terroristene seg – også gislene blir holdt her.

Det er i hovedsak ingeniørsoldater fra elitestyrken Yahalom som operer nede i terrortunellene. Gallant sier hundrevis av Hamas-terrorister er drept inne i tunellene som følge av Yahalom-styrkenes fremgang.

– I løpet av det siste halvannet døgnet har vi pågrepet over 100 terrorister. Noen av dem kom opp fra tunellene i Khan Younis-området og andre steder, fordi de innså at de ikke klarer å kjempe mot det israelske forsvaret, sier han.

Samtidig har kampene intensivert seg sør på Gazastripen de siste dagene, med den stor offensiv ledet av 98. divisjon mot Hamas i Khan Younis. IDF sier soldatene har funnet et stort våpenlager, som blant annet inneholdt granater og sprengstoff som ble sluppet fra droner, samt mange skytevåpen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart