Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Gisler reddet i halsbrekkende redningsaksjon

Et redningshelikopter landet med gislene på Sheba-sykehuset i Ramat Gan. (Foto: IDF)
Israelske soldater fant israelske gisler i live i en operasjon i Rafah.

I en kompleks militæroperasjon natt til mandag klarte spesialsoldater fra det israelske forsvaret (IDF) å redde to israelske gisler i live fra Hamas-fangenskap på Rafah sør på Gazastripen. Det er første gang på flere måneder at IDF klarer å redde gisler i live fra fangenskap.

Gislene Fernando Simon Marman (61) og Norberto Louis Har (70) skal ha vært ved god helse da de ble reddet. Operasjonen involverte harde kamper med Hamas-terrorister og massive luftangrep mot Rafah, som ligger ved grensen mot Egypt.

Redningsoppdraget begynte rundt klokken 01.00 natt til mandag, i et område hvor israelske styrker enda ikke hadde vært. De beveget seg inn i et område hvor terrorgruppen Hamas fortsatt har kontroll. I et bygg i andre etasje ble gislene funnet. Tre Hamas-terrorister som holdt vakt ved gislene ble skutt og drept.

– Å nå gislene i hjertet av Rafah var en veldig kompleks operasjon, sier Daniel Hagari, som er talsperson for det israelske forsvaret.

Rafah er det siste store byområdet på Gazastripen hvor Hamas fortsatt har kontroll.

Etter å ha drept terroristene som holdt vakt ga soldatene de israelske gislene en klem. Soldatene brukte så sine egne kropper som beskyttelse for å få gislene ut av området i trygghet. Da gislene skulle evakueres oppstod det harde kamper med andre Hamas-terrorister i området og det ble iverksatt kraftig luftangrep for å redde både soldatene og gislene ut.

Gabriela Leimberg kysser broren sin Fernando Marman (61) etter løslatelsen, mens Clara Marman sitter ved siden av partneren sin Louis Har (70). Bildet er tatt på Sheba-sykehuset 12. februar. (Foto: Privat)

En israelsk soldat ble lettere skadet i den halsbrekkende redningsoperasjonen, men utenom det var det ingen andre israelere som ble skadet.

De to løslatte gislene ble bortført fra kibbuts Nir Yitzhak tidlig på morgenen 7. oktober, da rundt 3000 Hamas-terrorister stormet inn i Israel og drepte over 1200 mennesker og tok over 250 som gisler til Gazastripen.

Dette er den første suksessfulle redningsoperasjonen av gisler på Gazastripen siden slutten av oktober, da Ori Megidish ble reddet av IDF.

110 gisler, i hovedsak kvinner og barn, ble løslatt under en gisselavtale i slutten av november. Fortsatt er det 134 gisler igjen i fangenskap på Gazastripen, men ikke alle av dem er i live.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart