Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Minst 32 av de gjenværende gislene er døde

Familiemedlemmer av gislene på Gazastripen demonstrerer utenfor det israelske forsvarsdepartementet 6. februar 2023. (Foto: Flash90)
Opp mot 40 prosent av gislene på Gazastripen kan være døde.

Minst 32 av de 136 gjenværende gislene på Gazastripen er døde, ifølge den amerikanske avisen New York Times. Avisen har intervjuet fire militære tjenestemenn, som uttaler seg til avisen anonymt.

253 personer ble tatt som gisler under massakren 7. oktober. Flere ble løslatt i forbindelse med en gisselavtale i slutten av november, men fortsatt er 132 av gislene som ble tatt til fange 7. oktober igjen på Gazastripen. De har nå vært fanget i 124 dager. Mange av gislene er eldre og har store helseplager.

I tillegg har Hamas fire israelske gisler til fra tidligere: De israelske borgerne Avera Mengistu og Hisham al-Sayed ble tatt til fange i 2014 og 2015 etter ulovlig å ha krysset grensen inn til Gazastripen. De skal ha vært psykisk syke da de krysset grensen. Man antar at de fortsatt er i live.

Hamas har også likene til de to israelske soldatene Oron Shaul og Hadar Goldin, som ble kidnappet under Gaza-krigen i 2014. Det er uklart om tallene som NYT referer til inkluderer de to soldatene som ble drept i 2014.

I tillegg til de 32 gislene som er bekreftet døde undersøker militæret også «ubekreftede meldinger» om at mer enn 20 gisler til kan ha blitt drept. Det betyr i så fall at nesten 40 prosent av gislene allerede kan være døde.

Familiene til gislene som er bekreftet omkommet er blitt informert.

Flesteparten av gislene som er bekreftet døde ble trolig drept i det dødelige Hamas-angrepet 7. oktober og så tatt med til Gazastripen, men det er også kommet meldinger om at gisler har mistet livet i fangenskap. Hamas har blant annet påstått at det yngste gisselet Kfir, som bare var 9 måneder da han ble kidnappet, er drept sammen med broren Ariel (4 år) og moren Shiri.

Dette er informasjon som ikke er blitt bekreftet fra israelsk hold.

Israel og Hamas forhandler nå om en ny gisselavtale. Israel har gått med på en lengre våpenstillstand, men ikke en permanent våpenhvile. Hamas på sin side, som er presset militært på alle fronter, krever i realiteten at krigen tar slutt. De krever også at Israel løslater 1500 palestinske terrorister fra fengsel. 500 av dem sitter fengslet på livstid.

Foreløpig er ikke partene blitt enige om en ny gisselavtale.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart