Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas-topp befant seg inne på Shifa-sykehuset

Israelske soldater utenfor Shifa-sykehuset. Bildet er fra november 2023. (Foto: IDF)
Over 80 mistenkte ble pågrepet inne på sykehuset i Gaza by. Hamas-topp Faiq Mabhouh ble drept i skuddveksling med israelske soldater.

Det israelske forsvaret (IDF) gikk natt til mandag til et raid på Shifa-sykehuset i Gaza by, etter etterretning om at høytstående Hamas-topper brukte sykehuset til å planlegge og utføre terroraktiviteter, skriver Times of Israel.

– Høytstående Hamas-terrorister har brukt sykehuset til å omgruppere seg og til å planlegge nye angrep mot Israel, sier IDFs talsperson Daniel Hagari.

Raidet startet rundt klokken 02.30 lokal tid, med soldater fra IDFs 401. panserbrigade og andre spesialstyrker. Soldatene startet med å omringe det store sykehuskomplekset, som er det største på Gazastripen.

Da soldatene ankom sykehuset ble de beskutt av Hamas-terrorister fra innsiden av sykehuskomplekset, ifølge IDF. Soldatene skjøt tilbake og drepte og skadet flere terrorister. En israelsk soldat mistet livet i skuddvekslingen.

IDF har publisert et opptak som viser at terrorister skyter mot soldatene fra sykehuset og nærliggende områder. Opptakene viser også at en veibombe går av. IDF mener veibomben ble detonert av terrorister inne på Shifa-sykehuset.

Israelsk etterretning indikerte at Hamas-terrorister og ledere fra den nordlige delen av Gazastripen nylig ankom sykehuset for å bruke området som et kommandosenter, hvor de styrer kampene mot IDF og til å utføre terrorangrep.

Etter flere timer fikk IDF kontroll over området rundt Shifa-sykehuset og ba Hamas-terrorister på innsiden om å overgi seg. Rundt 80 mistenkte ble pågrepet og avhørt. Ifølge IDF er flere av de pågrepne blitt bekreftet som aktive Hamas-terrorister.

Faiq Mabhouh, leder for Hamas sine interne sikkerhetstyrker, var bevæpnet og gjemte seg inne på sykehuset. Han ble drept i skuddveksling med israelske soldater da de forsøkte å arrestere ham.

Som leder for de interne sikkerhetsstyrkene har Mabhouh spilt en viktig rolle i å slå ned på politisk motstand innad på Gazastripen.

I et rommet ved siden av Mabhouh ble det funnet et våpenlager.

IDF sier at soldatene som deltok i operasjonen hadde fått klare instruksjoner på forhånd om at det var viktig å forhindre skade på sivile, pasienter, medisinsk personell og utstyr på sykehuset. Egne arabisk-språklige soldater deltok i operasjonen for å lette kommunikasjonen med de sykehusansatte.

Også tidligere i krigen avdekket israelske soldater hvordan Hamas hadde bygget tuneller og kommandosentraler under Shifa-sykehuset.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart