Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stadig flere palestinere på Gaza mener 7. oktober-massakren var riktig

Palestinske jenter med automatrifler deltar i en parade arrangert av Fatah, bevegelsen som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene. (Fra Fatahs Facebook-side, via Palestinian Media Watch)
Og mer enn 90 prosent tror ikke at Hamas begikk krigsforbrytelser under invasjonen av Israel.

Palestinian Center for Policy and Survey Research er ute med en ny meningsmåling.

Her er noen av resultatene:

Andelen palestinere på Gaza-stripen som mener 7. oktober-massakren i Israel var riktig, har økt fra 57 prosent i desember 2023 til 71 prosent i mars 2024.

Støtten til massakren som startet krigen kommer til tross for at 78 prosent av deltakerne i Gaza sier de har familiemedlemmer som er blitt drept eller skadet i den pågående krigen. Andelen som tror at Hamas kommer til å vinne krigen har økt fra 50 prosent i desember til 56 prosent i mars.

70 prosent som bor i tilfluktsleirene til UNRWA sier det er deres personlige opplevelse at nødhjelpen blir fordelt på en diskriminerende måte. 27 prosent mener distribusjonen er rettferdig.

91 prosent mener at Hamas ikke har begått krigsforbrytelser under krigen. Bare en liten andel palestinere har sett videoer av voldshandlingene mot israelske sivile.

Dersom Israel angriper Rafah, og palestinerne forsøker å flykte over grensen til Egypt, tror 68 prosent av palestinerne på Gaza-stripen at egyptiske styrker vil skyte dem.

Bare 37 prosent av palestinerne tror at Den internasjonale domstolen vil finne Israel skyldig i folkemord. Kanskje propagandaen her har vært så intens at prosentandelen er høyere i Norge?

59 prosent av innbyggerne på Gaza-stripen ønsker at Hamas skal styre området når krigen er over? Støtten for dette er 66 prosent på Vestbredden.

USA og arabiske land som Egypt, Saudi-Arabia og Jordan har planer om å styrke palestinske selvstyremyndigheter (og la dem overta kontrollen av Gaza). Palestinerne skal også få utsikter til sin egen stat, og Israel skal få normalisering med flere arabiske land. Bare 23 prosent av palestinerne støtter slike planer, 73 prosent avviser det.

Et stort flertall av palestinerne uttrykker at de er fornøyd med hvordan Hamas og Hamas-leder Yahya Sinwar opptrer i den pågående krigen. Fatah og PA-leder Mahmoud Abbas har mye dårligere tall.

Palestinerne er mye mer fornøyd med Russland enn med FN.

PA-leder Mahmoud Abbas er svært upopulær. Når palestinerne blir spurt om hvem de ville stemt på i et presidentvalg, er den mest populære kandidaten Marwan Barghouti, som sitter fengslet i Israel for sin medvirkning til en rekke terrordrap. På en klar andreplass kommer Hamas-leder Ismail Haniyeh.

84 prosent av palestinerne sier at de ønsker at Abbas går av.

Når palestinerne blir spurt om hvilket politisk parti eller politisk trend de støtter, svarer 34 prosent Hamas, 17 prosent Fatah, 11 prosent andre grupper/ partier og 37 svarer ingen eller «vet ikke». I desember sa 43 prosent at de støttet Hamas. Hamas-bevegelsen fikk et stort oppsving i støtte etter at Hamas-terrorister 7. oktober drepte over 1200 israelere, skadet tusenvis og tok 250 gisler. Tre måneder tidligere var støtten til Hamas på 22 prosent.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart