Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Drøyt én million palestinere har evakuert fra Rafah

En israelsk stridsvogn i utkanten av Rafah. Bildet er offentliggjort 20. mai. (Foto: IDF)
Det skal ha gjort at USA har gitt grønt lys til en militær operasjon.

Nesten én million palestinere har evakuert fra byen Rafah sør på Gazastripen, samtidig som israelske styrker har inntatt østlige deler av byen.

Det er fremdeles mellom 300.000 og 400.000 sivile igjen i byen. De fleste befinner seg i kystområdene og i deler av sentrum, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvaret (IDF) hadde bedt palestinere i den østlige delen av Rafah om å evakuere tidligere i måneden, men det befant seg bare rundt 150.000 mennesker her. Det betyr at mange sivile har evakuert på egen hånd, også fra områder hvor IDF per nå ikke opererer.

Palestinske sivile befinner seg nå i hovedsak i al-Mawasi-området, som er utpekt av IDF som en «humanitær sone». Her er vannforsyningene blitt reparert, det er opprettet feltsykehus og det fokuseres også på å få levert nødhjelpen til dette området.

USA skal tidligere ha vært svært skeptiske til en israelsk operasjon i Rafah, mye på grunn av det store antallet sivile som tidligere har oppholdt seg der. Nå har byen blitt evakuert mye raskere enn det USA hadde trodd var mulig.

Ifølge den amerikanske avisen Washington Post vil Israel gjennomføre en mindre militær operasjon mot Rafah enn hva som var opprinnelig planlagt. USA skal ha gitt Israel grønt lys til å gjennomføre de nye militære planene.

Rafah er den siste byen på Gazastripen hvor Hamas fortsatt har kontroll. Her befinner Hamas sine siste gjenværende bataljoner seg. Israel tror også mange av Hamas-lederne og flere av de 124 gjenværende gislene befinner seg i Rafah.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart