Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

For første gang på 19 år har IDF kontroll over Philadelphikorridoren

Soldater fra det israelske forsvaret ved den strategisk viktige Philadelphikorridoren 29. mai 2024. (Foto: IDF)
Har avdekket minst 20 tuneller langs grensen mot Egypt.

Det israelske forsvaret (IDF) har kunngjort at de har fått «operasjonell kontroll» over hele den såkalte Philadelphikorridoren langs grensen mellom Gazastripen og Egypt. Her er det funnet flere utskytningsramper for raketter og minst 20 tuneller som ble brukt til å smugle våpen over grensen.

IDFs talsperson Daniel Hagari sier området som IDF nå kontrollerer strekker seg over 14 kilometer langs grensen mot Egypt. Denne korridoren har vært ekstremt viktig for Hamas for å kunne smugle våpen inn til Gazastripen.

Med israelsk kontroll over denne strategiske ruten tror IDF at Hamas ikke lenger vil være i stand til å smugle våpen inn til Gazastripen. Ikke siden Israel trakk seg ut av enklaven i 2005 har Israel kontrollert den viktige korridoren.

Noen av smuglertunnelene som ble oppdaget var kjent for IDF fra før, men det ble også oppdaget flere som var helt ukjent frem til nå. Noen av tunellene er allerede blitt ødelagt. Israel har hele tiden holdt nabolandet Egypt oppdatert.

Det ble også funnet flere titalls rakettutskytningsramper langs korridoren. Noen av dem var plassert bare noen få meter fra grensen mot Egypt. IDF tror Hamas plasserte dem så nærme grensen i et forsøk på å unngå at de skulle bli angrepet, da de spekulerte i at Israel ikke ville tørre å angripe så nærme Egypt.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart