IS-krigere varsler at de vil innta Golan. (Foto: Skjermdump fra *YouTube via Times of Israel)

IS har satt kursen mot Golan

For første gang kommer Den islamske staten med en offisiell uttalelse om at de vil ta over den syriske delen av Golan-høydene – og dermed bli Israels nærmeste nabo.

Terrorgruppen Islamsk stat (IS) publiserte i helgen en video der de advarer de syriske opprørsgruppene som holder til på den syriske delen av Golan-høydene om at de er på vei med sine styrker for å ta kontroll over området. Det er første gang IS kommer med en slik offentlig uttalelse om at de har til hensikt å innta de syriske Golan-høydene, skriver Times of Israel. Det er sunni-muslimske opprørsgrupper, som kjemper mot det shia-muslimske Assad-regimet i den syriske borgerkrigen, som i dag har kontrollen over det meste av dette området.

– Jeg råder dere til å være oppmerksomme. Hvorfor kjemper dere under et ukjent flagg? Hvorfor vil dere ikke underlegge dere Allahs lover og heise hans flagg?” sier en IS-kriger i videoen, ifølge oversettelse til engelsk av Channel 2.

– Gruppene dere hører til har slått seg sammen med de vantro og tatt imot hjelp fra dem, fortsetter han, og anklager dem for å stå i ledtog med USA i de allierte styrkenes kamp mot IS.

 

Al Qaida er ved Israels grense allerede

Den største syriske grupperingen på Golan-høydene er Jabhat al-Nusra, som har bånd til al-Qaida. En kilde i det israelske forsvaret sa i forrige uke at al-Nusra har posisjonert seg mindre enn hundre meter fra grensegjerdet mot Israel. Den nærmeste kjente IS-stillingen er mellom 50 og 60 km fra Israel. Channel 2 melder at IS i forrige uke tok kontroll over byer som ligger 60 km fra byen Quneitra på den syriske siden av grensen. Trusselvideoens advarsel om at IS er på vei til å utbre seg vestover, stemmer overens med militære analyser.

 

Bennett: – Nå må verden anerkjenne israelsk Golan

Partileder Naftali Bennett fra Bayit Yehudi sa i helgen at han mener det nå er på høy tid at verdenssamfunnet anerkjenner den israelske annekteringen av deler av Golan-høydene. Israel annekterte dette området i 1981, men andre land har så langt ikke anerkjent området som en del av staten Israel. Da Bennett søndag talte på den årlige forsvarspolitiske konferansen i Herzliya, sa han at han kan forstå at det finnes uenigheter om Vestbredden, men ikke om Golan. Han mener det bør være et mål å befolke Golan-høydene med 100.000 nye innbyggere i løpet av de neste fem årene.

– Hvem skulle vi gi Golan tilbake til? Assad? Dersom Israel nå skulle gi slipp på kontrollen over Golan-høydene, ville IS snart svømme i Gennesaretsjøen, sa Bennett ifølge ynetnews.com.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart