Utsikt over grensen mellom Israel og Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Utsikt over grensen mellom Israel og Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Tre granater fra Syria traff Israel

Tre rakettgranater avfyrt i Syria eksploderte på de israelske Golan-høydene tirsdag morgen. Israelske styrker har besvart ilden.

De tre granatene eksploderte nord på den israelske delen av Golan-høydene, nær grensen til Syria. Det er ikke meldt om skader, og ifølge det israelske forsvaret var granatangrepene ikke rettet mot Israel med hensikt. ”Rakettene var ild på avveier, og kom som et resultat av de interne kampene i Syria”, opplyser IDF i en pressemelding.

På de syriske Golan-høydene har det i flere år foregått harde kamper mellom Assad-regimet og al-Qaida-partneren al-Nusra Fronten. Den senere tiden har også Hizbollah og iranske styrker vært aktivt til stede i området. Det har skjedd jevnlig at raketter og granater fra kamphandlingene har havnet på israelsk side, noe som naturlig nok skaper en vedvarende frykt hos befolkningen i området nær grensen.

I en del av tilfellene har Israel valgt å respondere på hendelsene ved å angripe syriske militærbaser langs grensen. Det gjorde de også denne gangen. Tirsdag formiddag angrep israelske artilleristyrker to av det syriske regimets militærbaser i nærområdet.

 

Kilder: Times of Israel og Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart