Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tre granater fra Syria traff Israel

Utsikt over grensen mellom Israel og Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Utsikt over grensen mellom Israel og Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Tre rakettgranater avfyrt i Syria eksploderte på de israelske Golan-høydene tirsdag morgen. Israelske styrker har besvart ilden.

De tre granatene eksploderte nord på den israelske delen av Golan-høydene, nær grensen til Syria. Det er ikke meldt om skader, og ifølge det israelske forsvaret var granatangrepene ikke rettet mot Israel med hensikt. ”Rakettene var ild på avveier, og kom som et resultat av de interne kampene i Syria”, opplyser IDF i en pressemelding.

På de syriske Golan-høydene har det i flere år foregått harde kamper mellom Assad-regimet og al-Qaida-partneren al-Nusra Fronten. Den senere tiden har også Hizbollah og iranske styrker vært aktivt til stede i området. Det har skjedd jevnlig at raketter og granater fra kamphandlingene har havnet på israelsk side, noe som naturlig nok skaper en vedvarende frykt hos befolkningen i området nær grensen.

I en del av tilfellene har Israel valgt å respondere på hendelsene ved å angripe syriske militærbaser langs grensen. Det gjorde de også denne gangen. Tirsdag formiddag angrep israelske artilleristyrker to av det syriske regimets militærbaser i nærområdet.

 

Kilder: Times of Israel og Jerusalem Post.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart