Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Verden, men også Gaza, vil være et bedre sted når Hamas er nedkjempet

Parole under MIFFs støttemarkering for Israel utenfor Israels ambassade i Oslo november 2012. (Foto: Atle Hansen, MIFF)
Parole under MIFFs støttemarkering for Israel utenfor Israels ambassade i Oslo november 2012. (Foto: Atle Hansen, MIFF)
I årevis har MIFF advart om hvordan Hamas ødelegger livet til palestinerne i Gaza.

Hamas-regimet vil ikke vare. Det vil ta noen måneder, kanskje det vil ta et år, sa Israels daværende visestatsminister Haim Ramon i februar 2008.

Det skulle vise seg å ta over 15 år før Hamas-regimet på Gaza-stripen blir borte. Det er det som er i ferd med å skje nå i Gaza. Dessverre skjer det med store sivile lidelser for den palestinske sivilbefolkningen, men det er det Hamas som bærer ansvar for.

Israel har hatt et ønske om å se Hamas-regimet forsvinne helt siden de palestinske velgerne ga Hamas flertall i parlamentet i 2006. Israel hatt ønske om å se Hamas forsvinne etter at islamistene brutalt drepte og jaget Fatah-folk i hundretall sommeren 2007.

Men verdenssamfunnet har hele tiden holdt Israel tilbake. Ikke før var Israel kommet i gang med å nedkjempe terrorgruppens militære kapasitet, så har ropene om våpenhvile tiltatt i styrke. Israel skulle ikke få lov til å fjerne Hamas, verken i 2009, 2012, 2014, 2021 eller i noen av de andre mindre konfliktene. Norske politikere ville også alltid ha våpenhvile, slik at Hamas ikke kunne bli straffet for sine rakettangrep og infiltrasjonsangrep over og under bakken.

Etter 7. oktober-massakren har israelerne fått nok av alle som ville holde dem tilbake. Heldigvis har Israel fått klar støtte i sitt mål om å nedkjempe Hamas og bringe gislene hjem fra de betydningsfulle vestlige statslederne. For Israel har det veldig liten betydning hva norske ledere sier. Den fiendtlige retorikken mot Israel som nå kommer fra den norske eliten, skaper først og fremst uhygge for den lille jødiske minoriteten i Norge, som er utsatt for en eksplosjon av antisemittisme. Det er skremmende å se retorikken som brukes, samtidig som årelange krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten fra Hamas sin side blir fortiet.

Men alle burde kunne erkjenne at et Hamas uten våpen vil gjøre verden til et mye bedre sted. Akkurat som verden ble et bedre sted etter at Islamsk Stat ble nedkjempet (også den krigen med store sivile lidelser).

For Hamas og Islamsk Stat er tvillinger. Det burde være lett for norske politikere og norske muslimer å ta avstand fra Hamas, den islamistiske terrorgruppen som holder Gazas befolkning i et dødelig jerngrep, skrev MIFF allerede i 2014.

Også Gaza vil bli et bedre sted uten Hamas. De første syv årene Hamas styrte på Gaza ble antallet kristne i området mer enn halvert. Hamas har brukt islamsk sharia til å behandle kvinner som annenrangs borgere. Æresdrap er sterkt utbredt. Familievold er ikke straffbart i Gaza, og strafferetten diskriminerer kvinner på en rekke områder. Hamas ønsker dødsstraff for homofile.

Hamas har holdt på sin makt gjennom brutalitet og frykt, og ikke avholdt valg etter at de tok til seg makten. Hamas har prioritert krig mot den jødiske staten framfor å skape velstand og utvikling for sin egen befolkning.

Les mer om Hamas, og hvordan de har vært en ulykke for Gaza, på denne temasiden

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart