Parole under MIFFs støttemarkering for Israel utenfor Israels ambassade i Oslo november 2012. (Foto: Atle Hansen, MIFF)
Parole under MIFFs støttemarkering for Israel utenfor Israels ambassade i Oslo november 2012. (Foto: Atle Hansen, MIFF)

Verden, men også Gaza, vil være et bedre sted når Hamas er nedkjempet

I årevis har MIFF advart om hvordan Hamas ødelegger livet til palestinerne i Gaza.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Hamas-regimet vil ikke vare. Det vil ta noen måneder, kanskje det vil ta et år, sa Israels daværende visestatsminister Haim Ramon i februar 2008.

Det skulle vise seg å ta over 15 år før Hamas-regimet på Gaza-stripen blir borte. Det er det som er i ferd med å skje nå i Gaza. Dessverre skjer det med store sivile lidelser for den palestinske sivilbefolkningen, men det er det Hamas som bærer ansvar for.

Israel har hatt et ønske om å se Hamas-regimet forsvinne helt siden de palestinske velgerne ga Hamas flertall i parlamentet i 2006. Israel hatt ønske om å se Hamas forsvinne etter at islamistene brutalt drepte og jaget Fatah-folk i hundretall sommeren 2007.

Men verdenssamfunnet har hele tiden holdt Israel tilbake. Ikke før var Israel kommet i gang med å nedkjempe terrorgruppens militære kapasitet, så har ropene om våpenhvile tiltatt i styrke. Israel skulle ikke få lov til å fjerne Hamas, verken i 2009, 2012, 2014, 2021 eller i noen av de andre mindre konfliktene. Norske politikere ville også alltid ha våpenhvile, slik at Hamas ikke kunne bli straffet for sine rakettangrep og infiltrasjonsangrep over og under bakken.

Etter 7. oktober-massakren har israelerne fått nok av alle som ville holde dem tilbake. Heldigvis har Israel fått klar støtte i sitt mål om å nedkjempe Hamas og bringe gislene hjem fra de betydningsfulle vestlige statslederne. For Israel har det veldig liten betydning hva norske ledere sier. Den fiendtlige retorikken mot Israel som nå kommer fra den norske eliten, skaper først og fremst uhygge for den lille jødiske minoriteten i Norge, som er utsatt for en eksplosjon av antisemittisme. Det er skremmende å se retorikken som brukes, samtidig som årelange krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten fra Hamas sin side blir fortiet.

Men alle burde kunne erkjenne at et Hamas uten våpen vil gjøre verden til et mye bedre sted. Akkurat som verden ble et bedre sted etter at Islamsk Stat ble nedkjempet (også den krigen med store sivile lidelser).

For Hamas og Islamsk Stat er tvillinger. Det burde være lett for norske politikere og norske muslimer å ta avstand fra Hamas, den islamistiske terrorgruppen som holder Gazas befolkning i et dødelig jerngrep, skrev MIFF allerede i 2014.

Også Gaza vil bli et bedre sted uten Hamas. De første syv årene Hamas styrte på Gaza ble antallet kristne i området mer enn halvert. Hamas har brukt islamsk sharia til å behandle kvinner som annenrangs borgere. Æresdrap er sterkt utbredt. Familievold er ikke straffbart i Gaza, og strafferetten diskriminerer kvinner på en rekke områder. Hamas ønsker dødsstraff for homofile.

Hamas har holdt på sin makt gjennom brutalitet og frykt, og ikke avholdt valg etter at de tok til seg makten. Hamas har prioritert krig mot den jødiske staten framfor å skape velstand og utvikling for sin egen befolkning.

Les mer om Hamas, og hvordan de har vært en ulykke for Gaza, på denne temasiden

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart