Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tusenvis av palestinere samarbeider med Israel i kampen mot Hamas

Palestinere evakuerer Gaza by og drar sørover på Gazastripen 19. november. Mange palestinere samarbeider med IDF i kampen mot Hamas. (Foto: Flash90)
Det er i et omfang vi aldri har sett maken til tidligere, sier det israelske forsvaret.

Enhet 504, en etterretningstjeneste i det israelske forsvaret, har vært helt sentral i å avdekke hvordan Hamas misbruker sykehusene på Gazastripen til terror- og militære formål, skriver Jerusalem Post.

Etterretningstjenesten baserer seg på menneskelige kilder. Flere av de over 500 Hamas-terroristene som er pågrepet siden 7. oktober har i avhørt med Enhet 504 forklart hvordan Hamas misbruker sykehusene, til tross for stor misnøye fra det medisinske personalet.

En av terroristene har i avhørt forklart at han selv så mellom 80 og 100 Hamas-terrorister inne på Shifa-sykehuset, men at det sannsynligvis var enda flere der. Det var bare i en liten del av det store komplekset til sykehuset han med egne øyner så opp mot 100 terrorister.

Han har også forklart at Hamas «kamuflerte» seg med å bruke legefrakk og lignende. En annen palestinsk terrorist har i avhørt forklart at Hamas bruker sykehus og medisinske fasiliteter som menneskelige skjold. Medisinske rom skal ha blitt brukt til terrorvirksomhet.

Han sier ingen tør å motsi Hamas, for da risikerer de å bli drept.

Enhet 504 har også fått tusenvis av telefonsamtaler fra palestinere på Gaza som ønsker å hjelpe dem med etterretning eller på andre måter samarbeide mot Hamas. Et slikt omfang har de aldri opplevd tidligere.

– Det virker som om innbyggerne på Gaza er misfornøyd med de barbariske handlingene til Hamas, sier en leder i enheten.

Både tips fra sivile på Gaza og avhør med pågrepne terrorister har ført til at over 100 Hamas-mål er blitt angrepet. Det har også hjulpet det israelske forsvaret med å lokalisere det store nettverket av tuneller.

Hamas har bygget et enormt nettverk av tuneller på Gazastripen, som kan være så langt som opp mot 500 kilometer. Selv om deler av nettverket er ødelagt i forbindelse med krigen, er mye fortsatt intakt.

I disse tunellene blir det oppbevart våpen, her gjemmer Hamas-ledelsen seg og de fleste – om ikke alle – de nesten 240 gislene som ble kidnappet i angrepet 7. oktober blir også holdt fanget i disse tunellene.

Enhet 504 har også spilt en viktig rolle i å overtale innbyggerne på den nordlige delen av Gazastripen om å evakuere sørover. For å få til dette har de sendt ut over 10 millioner elektroniske meldinger, blant annet ni millioner lydfiler.

De har også gjennomført over 30.000 telefonsamtaler fra offiserer som ikke bare snakker arabisk, men som også har en kulturell kontakt med palestinerne. Dette for å overbevise sivile om å flykte sørover for sin egen sikkerhet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart