Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nestleder i Hamas drept i et droneangrep

Hamas sin nestleder Saleh al-Arouri ble drept i et droneangrep i Libanon.
Saleh al-Arouri er den øverste i Hamas som er drept etter 7. oktober-massakren. Han var en av flere Hamas-ledere på dødslisten til Mossad.

Hamas bekrefter at deres nestleder Saleh al-Arouri er drept i et droneangrep i den libanesiske hovedstaden Beirut tirsdag kveld.

Den palestinske terrorgruppen anklager Israel for å stå bak droneangrepet, men Israel har foreløpig ikke kommentert angrepet.

Den israelske regjeringen har tidligere kunngjort at de har gitt etterretningstjenesten Mossad grønt lys til å likvidere Hamas-lederne.

– De lever på lånt tid, sa Israels forsvarsminister Yoav Gallant.

Hamas var ansvarlige for massakren 7. oktober, hvor over 1200 israelere ble drept, over 6000 skadet og 240 ble kidnappet. Det var den største massakren mot jøder siden Holocaust. Al-Arouri ble filmet mens han feiret massakren sammen med andre i toppledelsen i terrorgruppen.

57 år gamle Al-Arouri, som hadde sin base i Libanon, var nestleder i Hamas sin politiske fløy og regnet som de facto leder for Hamas sin militære fløy på Vestbredden. Israelsk etterretning mener han bidro i kidnappingen og drapet på de tre israelske tenåringene Gil-ad Shaar, Eyal Yifrach and Naftali Fraenkel i 2014 og flere andre terrorangrep.

Han har siden 2015 stått på terrorlisten til USA. De hadde utlovet en dusør på 50 millioner kroner for informasjon om hvor han befant seg.

Ifølge israelske medier forbereder Israel seg på en gjengjeldelse etter angrepet. De frykter blant annet at den libanesiske terrorgruppen Hizbollah, som er en alliert av Hamas, vil svare med rakettangrep.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart