Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

– Hamas stjeler nødhjelpen og dreper hjelpearbeidere

Maskerte og bevæpnede palestinere på en konvoi av nødhjelp i Gaza 3. april 2024. (Foto: Flash90)
Fatah anklager Hamas for å skape en matkrise på Gazastripen.

Den palestinske politiske fraksjonen Fatah, som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden, anklager Hamas for bevisst å ha drept hjelpearbeidere og stjålet nødhjelp for å skape en matkrise på Gazastripen.

Anklagene ble rettet på en Fatah-styrt TV-kanal, som rapporterte om at Hamas hadde angrepet og drept hjelpearbeidere, stjålet mat og vann og gjort at matprisene hadde skutt i været på Gazastripen.

– De angrep dem og drepte noen av dem av to grunner: For det første for å forhindre aktiviteter fra andre parter på Gazastripen. For det andre for å sikre at Hamas har kontroll over nødhjelpen og lagringen av den, som har ført til disse vanvittig skyhøye prisene på mat, sier programlederen.

Både israelske og internasjonale medier har rapportert om at mye av nødhjelpen som kommer inn til Gaza ender opp med å bli solgt på lokale markeder. Der har prisene skutt i været, som gjør at mange ikke har råd til å kjøpe maten som i utgangspunktet skulle vært gratis.

I tillegg angriper Hamas dem som prøver å bistå med å få utlevert nødhjelp til sivilbefolkningen på Gazastripen. Blant annet ble lederen for en av de største palestinske klanene i Gaza henrettet av Hamas etter mistanke om at de skulle bistå med nødhjelpen.

At det blir en matkrise på Gazastripen er en bevisst strategi fra Hamas for å gjøre at verdenssamfunnet kritiserer Israel. For til tross for en rekke bevis på at Hamas stjeler nødhjelpen, så er det Israel som anklages for å ikke sikre tilstrekkelig humanitær hjelp.

Og det selv om Israel har lagt til rette for at 25.000 lastebillass med drøyt 500.000 tonn med nødhjelp har kommet inn til Gaza det siste halvåret.

I TV-innslaget på Fatah-kanalen viste de også et innslag fra et intervju i Al-Jazeera, hvor en kvinne klager på at Hamas tar all nødhjelpen fra dem:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart