Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Ryggmargsskadde Knut Ølstad tester ut ReWalk mens ambassadør Raphael Shutz følger med. (Foto: Den israelske ambassaden)
Ryggmargsskadde Knut Ølstad tester ut ReWalk mens ambassadør Raphael Shutz følger med. (Foto: Den israelske ambassaden)

Sunnaas sykehus fikk israelsk gå-robot

Den moderne teknologien er en gave fra Israel og Stiftelsen Morgenstjernen.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Israel og Stiftelsen Morgenstjernen har donerert den israelske nyvinningen ReWalk eksoskjelett til Sunnaas sykehus. Gaven ble overrakt sykehuset av Eirik Daniel Hansen i Stiftelsen Morgenstjernen og Israels ambassadør Raphael Schutz.

– ReWalk er utviklet i Israel, og er et eksempel på det høyteknologiske og innovative miljøet i landet som har flest oppstartsselskaper per innbygger i hele verden. Sunnaas er en ledende aktør innen rehabilitering, og vi håper eksoskjelettet kan bidra godt i sykehusets viktige arbeid. Vi er svært glade over å se at roboten allerede er i bruk, forteller ambassadør Raphael Schutz i en pressemelding.

Den israelske teknologien gjør det mulig for personer med ryggmargsskader å stå oppreist, gå og snu seg rundt. Ja, til og med å gå i trapper. ReWalk Robotics er verdensledende på dette feltet, og i 2013 deltok testpiloten i Tel Aviv Maraton.

Roboter kan åpne nye muligheter for personer med svekket funksjonsnivå etter skader. Utprøving av robotteknologi er viktig for Sunnaas sykehus, landets største spesialsykehus innen fysikalsk medisin og rehabilitering. Apparatet monteres på kroppen og gir kraft til hofte- og knebevegelser. Med opplæring og trening kan personen selv styre roboten, som har 200 individuelle tilpasninger.

– Sunnaas sykehus er svært takknemlig for denne gaven fra Israel og Stiftelsen Morgenstjernen. Vi jobber for å hjelpe personer med skader i bevegelsesapparatet til et aktivt liv og samfunnsdeltakelse. Slike gå-roboter kan bli viktige hjelpemidler, men vi trenger mer erfaring. Utprøving av ReWalk og en tilsvarende robot vi har jobbet med en stund, gir verdifull kunnskap som Sunnaas vil bruke og spre til andre behandlingsmiljøer, sier Einar Magnus Strand, sykehusdirektør ved Sunnaas.

De siste ukene har en gruppe fysioterapeuter og ryggmargsskadde Knut Ølstad testet gå-roboten. Personell fra ReWalk Robotics har trent sykehusets personale.

ReWalk eksoskjelett skal også presenteres under Norges største teknologi- og forskningsfestival Cutting Edge i Forskningsparken i Oslo tirsdag 26. september med scenearrangement og stand.

Her kan du se sykehusets første test av teknologien:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart