Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En 10 dager gammel syrisk baby ble 11. juni fløyet fra Kypros til Israel for en livsviktig hasteoperasjon. (Foto: Twitter)

Her blir et syrisk spedbarn fløyet til Israel for livsviktig hjerteoperasjon

Israelske leger reddet livet til den 10 dager gamle syriske babyen.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

En ti dager gammel syrisk baby ble fløyet til Israel fra Kypros torsdag 11. juni for en hasteoperasjon for å rette opp en medfødt hjertefeil, ifølge Sheba medisinske senter. Første operasjon var velykket, men spedbarnet skal ha flere operasjoner, sier en talsperson for sykehuset til Times of Israel.

Det er første gang Sheba, som er rangert som et av verdens beste sykehus, har mottatt en slik pasient fra utlandet siden utbruddet av koronaviruset.

Men det var ikke uvanlig før koronapandemien at alvorlig syke barn kom til Israel for livreddende operasjoner. Og da er det ikke bare snakk om barn fra land som Israel er alliert med, men også fra land som Israel ikke har noen diplomatiske forbindelser til, som Irak og Syria. Sistnevnte er formelt fortsatt i krig med Israel.

Faren til det syriske spedbarnet er med til Israel. Han vil bli på sykehuset frem til legene mener at barnet er friskt nok til å kunne reise, noe som sannsynligvis vil ta flere uker, sier en talsperson for det israelske sykehuset.

Israels ambassadør til Kypros, Sammy Revel, sier at det å få den lille gutten til Sheba-sykehuset krevde spesialgodkjenning fra Jerusalem og at det ble gjort i koordinasjon med helsedepartementet på Kypros.

Fra 2013 til 2018 hadde Israel et spesielt program langs grensen mot Syria, som het «Operasjon God Nabo». Syrere berørt av landets borgerkrig fikk komme inn i Israel for medisinsk behandling. Flere tusen syrere fikk i løpet av disse årene hjelp av Israel. Denne innsatsen ble formelt lagt ned i 2018, da den syriske diktatoren Bashar Assad tok kontroll over det sørlige Syria.

OPPDATERT: Her er en israelsk TV-reportasje om gutten:

https://www.facebook.com/IsraelMFA/videos/572557506964590/

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart