Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

26 år gamle Segev Harel (t.v.) var den første frivillige som fikk den israelske koronavaksinen. Her blir han besøkt av blant andre Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Benny Gantz. (Foto: GPO/Flickr)

Israelsk vaksine klar til sommeren

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Det israelske instituttet for biologisk forskning sier deres koronavaksine trolig ikke blir den første på markedet, men de lover lover en trygg og effektiv vaksine utviklet under strengeste forskrifter, skriver Yedioth Ahronot.

Den israelske vaksinen vil trolig være klar sommeren 2021. Selskapet startet 1. november med utprøving av vaksinen på mennesker. 26 år gamle Segev Harel var den første som frivillig tok den israelske vaksinen. 100 israelere i alderen 18 til 55 år skal i første fase delta som frivillige i utprøvingen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Benny Gantz besøket instituttet hvor testingen pågår. Der hilste de på en av de frivillige.

– Jeg ser lyset i enden av tunnelen nå. Dette vil være veien ut av denne krisen, sa Netanyahu om at koronavaksinen nå har kommet til dette stadiet.

Statsministeren sier at de vil sørge for at alle får tilgang på vaksine, enten det blir den israelske eller om det kommer en annen vaksine fra utlandet. Gantz sier israelere må være tålmodige og at det er en lang prosess.

Hvis første fase i utprøvingen er suksessfull vil det utvides det 960 frivillige i desember. Hvis også andre fase går uten store problemer vil 30.000 frivillige få vaksinen i den tredje og desidert største utprøvingen i april/mai.

Professor Shmuel Shapira, som leder Israel Institute for Biological Research, sier vaksinen også vil komme palestinere på Vestbredden og Gaza til gode. Også flere av Israels naboland skal være interessert i koronavaksinen.

– Det er interesse for arbeidet vårt fra andre land og vi forbereder oss på å forsørge våre naboer med vaksiner, inkludert Vestbredden og Gaza, sier han.

Den israelske vaksinen er i full produksjon, for å kunne være klar til utdeling når den blir endelig godkjent. (Foto: IIBR)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart