Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Over én million israelere har nå fått begge dosene med koronavaksine. 2,6 millioner har fått sin første dose. (Foto: MDA)

Nå er over én million fullvaksinert

Israel har nå satt hele 3,7 millioner doser med koronavaksine.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israel har nå gitt begge dosene med koronavaksine til over én million innbyggere. Dermed er over 10 prosent av befolkningen fullvaksinert. Samtidig har rundt 2,6 millioner mennesker fått den første av to doser.

«Israel fortsetter å lede verden», skriver den israelske helseministeren Yuli Edelstein på Twitter, etter at Israel nå har satt 3,7 millioner vaksinedoser.

Nå begynner vaksineringen også å gi resultater. Tre uker etter at den første vaksinedosen ble gitt har det vært en nedgang i antallet sykehusinnleggelser i aldersgruppen 60 år og oppover på hele 60 prosent, skriver Times of Israel.

Etter den andre dosen vil antallet innleggelser trolig gå ytterligere nedover.

Det er gode nyheter for et land hardt rammet av koronaviruset. Til tross for fremdriften i vaksineringen blir januar den dødeligste måneden siden starten på pandemien. Over tusen personer har dødd siden starten av måneden.

Mandag 25. januar var det registrert totalt 4419 koronadødsfall i Israel. 1140 personer er innlagt på sykehus med alvorlig sykdom, 358 er tilkoblet respirator. Over 600.000 har fått påvist smitte siden starten av pandemien.

For å unngå spredning av muterte versjoner av koronaviruset har israelske myndigheter besluttet å stenge grensene og flyplassene ut januar måned. Benjamin Netanyahu sier hele landet skal være fullvaksinert i løpet av mars.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart