Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Er han verdens verste historiker?

Mahmoud Abbas ser ikke ut til å kunne erklære Oslo-avtalene ugyldige fra FNs talerstol i september likevel. Bildet er tatt i FNs generalforsamling for ett år siden. (Illustrasjonsfoto: Amanda Voisard / FN)
Til å ha doktorgrad i historie har Mahmoud Abbas et løst forhold til fakta. (Illustrasjonsfoto: Amanda Voisard / FN)
Mahmoud Abbas fornekter Holocaust og jødenes tilknytning til Jerusalem.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

En rekke tidligere eller nåværende internasjonale ledere kan skilte med en doktorgrad i felt som juss, økonomi eller kjemi. Det ironiske er at den eneste verdenslederen med en doktorgrad i historie, har vist seg å være verdens verste historiker: Palestinernes president Mahmoud Abbas. Denne uken demonstrerte han igjen hvorfor han fortjener denne lite ærefulle tittelen, skriver Rafael Medoff i en kommentar i den israelske avisen Jerusalem Post.

Medoff er forfatter av 19 bøker om jødisk historie og Holocaust. I sin kommentar langer han ut mot Abbas, som på søndag omtalte Israel som et «kolonialistisk prosjekt som ikke har noe å gjøre med jødedommen». Abbas hevder Israel ble opprettet for å beskytte europeiske interesser. Han nevnte ingenting om jødenes mange tusen år med tilknytning til området. Det er ikke første gang historikeren Abbas har fornektet jødenes forbindelse til Det hellige land.

– De hevder at de hadde et tempel her for 2000 år siden: Det er en påstand jeg utfordrer, sa Abbas i 2000. Vestmuren står fortsatt som et vitnesbyrd om støttemuren til plassen hvor templet en gang stod.

I 2012 omtalte Abbas det jødiske tempelet i Jerusalem som «det angivelige tempelet». Han har også påstått at de mange arkeologiske utgravningene i byen er sammensvergelse av zionistiske arkeologer i et forsøk på å «bekrefte den israelske fortellingen, [men] de har feilet stort».

Vestmuren i Jerusalem (Foto: Adam Walker Cleaveland)
Abbas mener Vestmuren i Jerusalem ikke er restene av et gammelt jødisk tempel. (Foto: Adam Walker Cleaveland)

I 2014 sa Abbas at israelerne var fanget av «vrangforestillinger» og at de prøvde å «forandre Jerusalems landskap for å skape en oppdiktet historie».

Men hvis det ikke var jødene som var der, hvem var det da? Ifølge Abbas «eksisterte palestinerne allerede før Abraham». I 2016 sa han at en av deres prestasjoner var oppfinnelsen av et kanaanittisk-palestinsk alfabet for over 6000 år siden. Ganske utrolig, med tanke på at ordet «Palestina» først ble funnet opp av romerne i det 1. århundre. Det fantes heller ikke noen form for en palestinsk-arabisk nasjonalisme før helt ute i det 20. århundre.

Men det er ikke bare på Midtøsten-historie at Abbas bommer grovt, skriver Medoff i kommentaren sin. I sin doktorgradsavhandling fra 1983 med tittelen «Den andre siden: Den hemmelige relasjonen mellom nazismen og ledelsen i den zionistiske bevegelsen», hevdet Abbas at David Ben-Gurion og andre zionistledere «samarbeidet med Hitler» og ønsket at nazistene skulle drepe jøder, fordi «flere ofre betydde større rettigheter og flere privilegier ved forhandlingsbordet når krigen var over».

Videre i sin doktorgradsavhandling skrev Abbas at det «virkelige» antallet jøder som ble drept av nazistene var «langt lavere» enn seks millioner, og at det kunne være snakk om «under en million».

«Mange lærde har diskutert tallet på seks millioner og kommet til en oppsiktsvekkende konklusjon – de har justert antallet jødiske ofre til å være bare noen få hundretusen», skrev Abbas da han tok sin doktorgrad i historie.

Så sent som i 2013 sa Abbas at han fortsatt står bak det han hadde skrevet 30 år tidligere.

Konsentrasjonsleiren Auschwitz i dagens Polen (Foto: Clark & Kim Kays, flickr.com)
Abbas avviser at seks millioner jøder ble drept i Holocaust. Her fra konsentrasjonsleiren Auschwitz. (Foto: Clark & Kim Kays)

Hva er egentlig forklaringen på at en internasjonal leder, med en doktorgrad i historie, så konsekvent tyr til en grov forvrenging av historien? spør Medoff.

Noen vil kanskje peke på kvaliteten på utdanningen. Abbas fikk en juridisk grad ved Universitet i Damaskus, som kontrolleres av et regime som viser lite hensyn til lover og fakta. På samme måte fikk han sin doktograd fra den sovjetstyrte Orientalske høyskolen i Moskva, en institusjon hvis hensyn til historie kan måles i at den godtok hans Holocaust-fornektende avhandling.

Men legger man skylden på utdanningen lar man Abbas slippe billig unna.

For det er nå fire tiår siden han fullførte sin avhandling. Det har vært mer enn nok tid til å lese noen ekte historiebøker og til å bli kjent med grunnleggende historiske fakta. En mer troverdig forklaring på hans historieforfalskning er at Abbas er godt kjent med fakta, men på en kynisk måte velger å se bort fra alt som ikke kan brukes som et våpen i sin kamp mot Israel, oppsummerer Medoff i innlegget sitt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart