Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Professor Jeffrey Herf i samtale med Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Ny bok avslører myter om Israels opprettelse

Professor Jeffrey Herf har skrevet en bok som viser hvor massiv motstanden var mot en jødisk stat i de amerikanske og britiske utenriksdepartementene.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

De første årene av Israels eksistens fikk ikke den jødiske staten noe konkret hjelp fra amerikanske myndigheter, tvert imot hadde USA en våpenembargo. Storbritannia gjorde alt de kunne for å hindre at jødiske flyktninger fikk ta seg inn i mandatområdet, men franske sosialist-ledere åpnet sine havner for de jødiske hjelpeorganisasjonene. Det var våpen fra Tsjekkoslovakia, med godkjenning fra Stalin, som reddet det jødiske samfunnet fra katastrofe i 1948. Franskmennenes store feil, var at de lot stormufti Amin al-Husseini unnslippe fangenskap og dra tilbake til Midtøsten med sin nazistiske tankegods i bagasjen.

Alt dette kan du lese om i detalj i professor Jeffrey Herfs nye bok Israel’s Moment – International Support for and Opposition to Establishing the Jewish State, 1945-1949. 31. august ble Herf intervjuet av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. Se hele samtalen her:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart