Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Leder for terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah. (Foto: ..♥.. hAwrA ..♥.., flickr.com)
Leder for terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah. (Foto: ..♥.. hAwrA ..♥.., flickr.com)

Hizbollah truer opprørere i Syria

Hizbollah melder om militær framgang i området vest for Damaskus.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Fra gammelt av var Libanon en del av Syria. Det var det som i dag er Jordan, Israel, Vestbredden og Gaza også. I Syria står kampen i hovedsak mellom på den ene siden sunni-muslimene, hvor grupper knyttet til blant annet Al-Qaida og IS (islamsk stat) dels kjemper sammen, dels mer hver for seg. Mot dem står president Assads styrker, som i utgangspunktet består av alawitter (en slags shia-muslimsk sekt) og andre minoriteter. Sammen med Assads folk står Hizbollah fra Libanon. De er shia-muslimer.

Nå i juli 2015 har kampene i det siste mye konsentrert seg om byen Zabadani og området rundt. Den ligger i utkanten av Syrias hovedstad Damaskus, på vestsida ved en smuglervei mellom Syria og Libanon. Den syriske hæren og Hizbollah har gjennomført en storstilt operasjon i dette området, og melder om stor framgang militært. Det letter også på noe av det militære trykket mot Damaskus. Fra 4. juli av har Hizbollah og Assads styrker omringet opprørerne, som i en periode fra 2013 hadde kontroll over Zabadani. Assads styrker bomber i stor stil, og bruker ellers artilleri. Deres mål er å ta tilbake kontrollen over grenseområdet mellom Syria og Libanon. Nasrallah sier at opprørerne får valget mellom å overgi seg eller dø.

 

Hovedkilde: En artikkel på ynetnews.com (Yediot Aharonot)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart