Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah viser seg sjeldent i offentligheten. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)

Avis: Hizbollahs leder flykter til Iran

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Generalsekretær i den libanesiske terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah, skal være i ferd med å flytte til Iran – hvis han ikke allerede har gjort det – sier velinformerte kilder til den kuwaitiske avisen Al-Jarida.

Kilden forteller til avisen at etterretningstjenesten i Libanon og nabolandene har registrert omfattende og kryptert kommunikasjon mellom den iranske revolusjonsgarden og Iran-støttede Hizbollah i forbindelse med flyttingen, skriver Jerusalem Post. Nasrallah kommer til å bo i Teheran på ubestemt tid og det er uklart når han eventuelt vil returnere til Libanon ifølge avisen.

Attentatet mot den iranske atomforskeren Mohsen Fakhrizadeh utenfor Teheran skal ha fått Nasrallah til å frykte for sin egen sikkerhet. Selv om han tilbringer mesteparten av sin tid i en underjordisk bunkers, frykter Nasrallah at han kan lide samme skjebne. Derfor har han også økt sin egen sikkerhet.

Den Hizbollah-tilknyttede avisen Al-Manar melder at israelske jagerfly fløy i lav høyde over den libanesiske hovedstaden Beirut onsdag natt. Spenningen i regionen er spent etter at iranske tjenestemenn beskyldte Israel for å stå bak attentatet mot Fakhrizadeh og har truet med hevn.

Stemningen har også vært svært anspent mellom Hizbollah og Israel de siste månedene, etter at en Hizbollah-terrorist ble drept i et angivelig israelsk luftangrep i Damaskus i Syria i juli. Terrorgruppen har lovet hevn og det israelske forsvaret har siden vært i høy beredskap langs grensen mot Libanon og Syria.

Al-Jarida skrev i november at en kilde tett på lederen for revolusjonsgardens Quds-styrke, Esmail Qaani, hadde uttalt at Hizbollah hadde klart å avdekke en israelsk operasjon for å likvidere Nasrallah og en rekke ledere i pro-iranske fraksjoner i Syria, Irak, Vestbredden og Gazastripen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart