Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Rakettforsvarssystemet Iron Dome kalkulerer banen på innkommende raketter og skyter ned dem som er på vei mot befolkede områder. Under Gaza-krigen i mai 2021 skjøt det ned flere hundre raketter, til en høy kostnad. (Foto: IDF)

Hizbollah angrep Israel med 19 raketter

Israelsk talsperson sier Israel ikke har noen interesse av å trappe opp situasjonen.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Fredag formiddag ble Israel angrepet med 19 raketter av den shia-muslimske terrororganisasjonen Hizbollah i Libanon. Rakettangrepet aktiviserte Israels forsvarssystem Iron Dome, som skjøt ned flere av angrepsrakettene. De andre slo ned i åpne områder.

IDF svarte med artilleriild mot områdene som det ble skutt fra. Ifølge libanesiske medier var det al-Arqoub-området i Sør-Libanon, i nærheten av byen Natabiyeh.

Onsdag ble Israel angrepet med tre raketter av en palestinsk terrorgruppe i Sør-Libanon. I ettertid svarte IDF med artilleriild og luftangrep. Ifølge IDF rammet jagerflyene «avfyringsstedene og infrastruktur brukt til terror i Libanon». Ifølge Hizbollah var rakettangrepene torsdag et svar på disse angrepene.

– Israel har ingen planer om å gå til krig, sa IDFs talsperson Ran Kochav til israelske medier fredag. Han påpekte at Hizbollah med overlegg avfyrte sine raketter mot åpne områder, og ikke mot israelske boligområder.

– Dette er en moderat respons fra Hizbollah, for ikke å trappe opp situasjonen, sa Kochav, ifølge Times of Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart