Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hizbollah bruker flyplassen i Beirut som våpenlager

Hizbollah bruker Beirut internasjonale flyplass som et våpenlager, ifølge varslere. (Foto: Wikipedia)
Ifølge varslere får terrorgruppen våpnene fra Iran.

Flere libanesiske varslere har stått frem i den britiske avisen The Telegraph med påstander om at den libanesiske terrorgruppen Hizbollah bruker Libanons internasjonale flyplass i Beirut til å lagre store mengder iranske våpen.

Ifølge avisen bruker den iransk-støttede terrorgruppen Beirut–Rafic Hariri internasjonale lufthavn til å lagre en stor mengde våpen, blant annet ballistiske missiler, laserstyrte panservernmissiler og artilleriraketter.

Et svært eksplosivt og giftig hvitt pulver kjent som RDX blir også lageret på flyplassen, ifølge en av varslerne som jobber ved flyplassen. Han sier våpnene kommer til flyplassen i «store og mystiske bokser» med fly fra Iran.

– Da de begynte å komme til flyplassen ble jeg og mine venner redde, fordi vi visste at det var noe merkelig på gang, forteller varsleren.

Han sier videre at våpenforsendelsene fra Iran ha økt dramatisk siden krigen på Gazastripen startet, noe som har ført til frykt for at flyplassen kan bli et militært mål hvis det skulle bryte ut full krig mellom Israel og Hizbollah.

– Hvis de fortsetter å ta inn disse boksene, som jeg ikke har lov til å kontrollere, så er jeg redd for at jeg vil dø av en eksplosjon eller dø hvis Israel bomber «varene». Det handler heller ikke bare om oss, men vanlige folk som skal ut og reise. Hvis flyplassen blir bombet er Libanon ferdig, sier en varsler.

En annen varsler sier at han ofte har sett Wafiq Safa, en høytstående Hizbollah-sjef og samtalepartner med libanesiske sikkerhetsstyrker, besøke tollen ved flyplassen siden 7. oktober. Han skal ha tette bånd med tollsjefene på flyplassen.

Den libanesiske transportministeren Ali Hamieh, som selv er tilknyttet Hizbollah, avviser påstandene fra varslerne og kaller dem «latterlige». Han sier videre at de vil saksøke den britiske avisen på grunn av artikkelen.

En kilde i Den internasjonale organisasjonen for lufttransport (IATA) sier til The Telegraph at de i årevis har vært klar over at Hizbollah lagrer våpen på flyplassen, men at de ikke har myndighet til å stenge ned flyplassen og få våpnene fjernet.

Siden 8. oktober har det vært nesten daglige rakettangrep fra Libanon mot det nordlige Israel. 10 israelske sivilpersoner og 15 israelske reservister og soldater er drept i angrepene. I tillegg er titusenvis av mennesker evakuert fra sine hjem.

På libanesisk side er flere hundre Hizbollah-terrorister drept. Også flere titalls sivilpersoner er blitt drept i kampene på libanesisk side.

Mange frykter at det snart vil bryte ut full krig. Israel krever at terrorgruppen Hizbollah trekker seg bort fra grensen og lenger inn i Libanon.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart