Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Avis: Kan bryte ut krig med Hizbollah i løpet av få uker

Raketter skytes ned av rakettforsvaret Iron Dome 27. juni. Her sett fra byen Tzfat. (Foto: Flash90)
Torsdag avfyrte Hizbollah nok en gang flere titalls raketter mot Israel.

Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah avfyrte rundt 40 raketter mot det nordlige Israel torsdag kveld. Hizbollah sier angrepet var et svar på et israelsk luftangrep tidligere på dagen, hvor en Hizbollah-terrorist ble drept.

Flere ble avfyrt mot den israelske byen Safed, men rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned flesteparten av dem. Noen av rakettene skal ha forårsaket skader på eiendom, men det er ikke kommet meldinger om personskader.

Rakettangrepene førte også til flere branner i det nordlige Israel.

Siden 8. oktober har det vært tilnærmet daglige rakettangrep fra Libanon mot det nordlige Israel. 10 israelske sivilpersoner og 15 soldater og reservister har mistet livet i angrepene. Titusenvis av israelere er evakuert fra sine hjem.

På libanesisk side er flere hundre Hizbollah-terrorister blitt drept i israelske luftangrep. Også flere titalls sivilpersoner har mistet livet i kampene.

Amerikansk etterretning anslår nå at en større krig mellom Israel og den iransk-støttede terrorgruppen bare er uker unna, ifølge avisen Politico.

En amerikansk tjenestemann sier til avisen at faren for krig er høyere enn den har vært på lenge. Et større angrep fra en av sidene kan skje «på kort varsel» og dette vil kunne føre til en større og mer omfattende krig.

USA og flere europeiske land har begynt å be sine borgere om å forlate Libanon, samtidig som Israel bygger opp arsenal og styrker ved grensen.

Israel har i flere måneder advart om at de ikke lenger kan akseptere Hizbollahs tilstedeværelse langs grensen, med titusenvis av israelere internt fordrevet. Israel sier at vil ta i bruk militære midler hvis det ikke kommer på plass en diplomatisk løsning som presser Hizbollah nordover og bort fra grensen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart