Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Et foto fra konsentrasjonsleiren Auschwitz tatt etter frigjøringen av sovjetiske styrker i januar 1945. (Foto: Wikipedia)

Under halvparten av britene vet hvor mange jøder som ble drept i Holocaust

– Det store gapet i kunnskapen om Holocaust bekymrer oss, sier jødisk organisasjon.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

I en undersøkelse blant 2000 voksne briter svarer 52% at de ikke vet hvor mange jøder som ble drept i Holocaust. 22% kan heller ikke navnet på en eneste av nazistenes konsentrasjonsleirer, skriver Jerusalem Post.

Det er organisasjonen Claims Conference som utførte undersøkelsen i forkant av markeringen for 83. årsdagen for Krystallnatten.

– Vi er veldig bekymret over å se den store mangelen i kunnskap om Holocaust, sier Gideon Taylor i organisasjonen Claims Conference.

Organisasjonen ble etablert i 1951 for å forhandle med Tyskland om økonomisk kompensasjon for jødeforfølgelsene. I dag jobber de blant annet for tilbakeføring og erstatning for tap av jødisk eiendom.

Den samme undersøkelsen avdekket også at 76% av britene aldri hadde hørt om Kindertransports, navnet på operasjonen hvor den britiske regjeringen i 1938 ga livreddende visum til 10.000 jødiske barn.

Foreldrene til barna hadde sendt dem til sikkerhet i Storbritannia fra Nazi-Tyskland, Østerrike, Tsjekkoslovakia og Polen. Mange av barna som ble sendt til Storbritannia ble de eneste i sin familie til å overleve Holocaust.

Organisasjonen Claims Conference har tidligere gjennomført lignende undersøkelse i USA. Der var kunnskapen om Holocaust enda mindre. 31% av de spurte amerikanerne svarte i fjor at de trodde at betydelig færre enn seks millioner jøder ble drept i Holocaust. Nesten halvparten, rundt 45%, kunne ikke navnet på en eneste av nazistenes konsentrasjonsleirer.

På togstasjonen Liverpool Street i det sentrale London står det et minnesmerke om Kindertransport.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart