Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

IDF i full beredskap også i ferien

IDF-soldater på øvelse i Jordan-dalen. (Foto: IDF)
IDF-soldater på øvelse i Jordan-dalen. (Foto: IDF)
For første gang på mange år kommer alle avdelinger i det israelske militæret til å være i full beredskap over Pesach-ferien. Beslutningen har ikke noe med noen planlagte militæroperasjoner å gjøre, understreker offiserer.

Forsvarssjef Benny Gantz har beordret alle IDF-avdelinger til å avlyse den tradisjonelle ferien over Pesach, den jødiske påsken, slik at de kan ha full kapasitet selv i feriedagene, forteller Yedioth Aharonoth. Det betyr at for første gang på mange år kommer alle militære avdelinger til å holde på som normalt, og være i full beredskap gjennom hele ferien.

Den uventede beslutningen betyr at tusenvis av soldater over hele landet kommer til å måtte komme og rapportere inn for tjeneste som vanlig, i stedet for å ta feriedager. Alle avdelinger skal ha drift som normalt.

Tjenestemenn i IDF avviser at beslutningen ble tatt for å forberede for militære øvelser eller andre militæroperasjoner. Gantz tok beslutningen etter at han hadde sagt at han ikke aksepterer ideen om en Pesach-ferie som omfatter hele hæren.

Yedioth Aharonoth forteller at israelske soldater som fikk nyheten tirsdag hadde vanskeligheter med å tro at det er en tilfeldig avgjørelse.

Den tyske forsvarsministeren Thomas de Maiziere sa tirsdag etter sitt møtet med den israelske forsvarsministeren, Ehud Barak, at han hadde blitt mer bekymret for om Israel kom til å angripe Iran.

Det er i løpet av de mange siste årene nærmest blitt tradisjon at hele hæren har redusert kapasitet i løpet av Pesach-ferien. Soldater fra alle enheter, inkludert det israelske luftforsvaret, marinen og sikkerhetstjenesten, får ferie i løpet av den jødiske helligdagen til minne om utgangen av Egypt. IDFs hovedkvarter i Tel Aviv er tilnærmet tomt i løpet av helligdagen som varer en uke.

Men, det viser seg nå at dette ikke er en låst tradisjon, og at soldatene er nødt til å dele de svært reduserte feriedagene mellom seg for å forsikre at alle enheter fortsetter vil kunne være i full kapasitet, hvis det skulle være nødvendig.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart