Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Militærøvelse på Golan-høyden (Illustrasjon: IDF)
Militærøvelse på Golan-høyden (Illustrasjon: IDF)

IDF ødela to syriske stillinger etter ny granat inn på israelsk side

For andre gang på 24 timer svarte IDF mandag ettermiddag på granater som kom fra syrisk side. To granatstillinger i Syria ble tilintetgjort, ifølge israelske nettaviser.

Rett nord for Tel Hazeka på Golan-høyden eksploderte en granat avfyrt fra Syria mandag ettermiddag. IDF svarte umiddelbart på ilden med stridsvogner som er utplassert langs grensen. Situasjonen mellom landene har tilspisset seg voldsomt de siste dagene, som følge av at borgerkrigen i Syria har beveget seg helt inn til Israels grenser. En rekke ganger har israelske myndigheter advart president Bashar Assad mot å la konflikten flyte over på israelsk territorium.

I en pressemelding melder IDF at de traff to granatutskytingsposter på syrisk jord, skriver Ha’aretz.

– For kort tid siden traff en granat et åpent område i nærheten av en IDF-post på Golan-høyden, som følge av den interne konflikten i Syria. […] IDF har svart med å avfyre artilleriild mot kildene til utskytningene, og kan bekrefte direkte treff, skriver IDF.

Søndag svarte IDF med et varselskudd etter at en syrisk granat landet øst på Golan-høyden. Det var første gang siden Yom Kippur-krigen i 1973 at Israel skjøt inn på syrisk territorium, melder Yedioth Aharonoth. Søndag kveld satte MIFF et kritisk søkelyst på hvordan episoden ble framstilt på Nrk.no.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart