Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

november 12, 2012

Innbygger fra Sderot som i helgen ble skadet under rakettangrepene fra Gaza-stripen. (Foto: Skjermdump fra Kanal 2)

Ny bakkeaksjon på Gaza-stripen?

Den israelske regjeringen ønsker å sikre seg internasjonal støtte før en eventuell ny bakkeoperasjon på Gaza-stripen. Opposisjonen avviser ikke behovet for en operasjon, men stiller spørsmål ved timingen. En våpenhvile som Hamas og Islamsk Jihad blir nødt å respektere for å unngå nye konfrontasjoner med IDF er framforhandlet med Egypts hjelp.

Frankrikes president François Hollande. (Foto: European Council, flickr)

Hollande lovte Netanyahu å bekjempe jødehat

– Vi vil ikke bare bekjempe antisemittiske handlinger, men også jødehat i ord, lovte Frankrikes president François Hollande da Benjamin Netanyahu nylig var på besøk i Paris.

(Illustrasjonsfoto: Tinou Bao, flickr)

Hva nå med forholdet til USA?

Etter at gratulasjonene var sendt til Barack Obama, ba statsminister Benjamin Netanyahu sine regjeringsmedlemmer unnlate å kommentere gjenvalget av den amerikanske presidenten. Det blir spennende å se hva som skjer de neste månedene.

Ikke mange signaler om fred fra denne palestinske kvinnen som NRK Dagsrevyen ga mikrofonen til 11. november 2012. (Skjermdump fra NRK)

Et nytt skoleeksempel på NRKs snevre narrativ

I NRK Søndagsrevyen fikk palestinske flyktninger nok en gang presentere sine ekstreme krav som hindrer fred i Midtøsten. PA-president Mahmoud Abbas ble kritisert for det noen har tolket som moderate uttalelser. Men Nabil Shaath fra PLO fikk bekreftet at kravene om «rett til å vende tilbake» står fast.

Før valget i januar passerer Benjamin Netanyahu 2.500 dager som statsminister i Israel. (Foto: Amos ben Gershom, GPO)

Netanyahu nest lengst tid som statsminister

I løpet av helgen ble Benjamin Netanyahu den israelske statsminister, nest etter David Ben-Gurion, som har hatt flest dager som regjeringssjef. Meningsmålinger indikerer at han kan fortsette også etter valget 22. januar.

En Grad-rakett fra Gaza-stripen slo ned i denne bygningen i Netivot på morgenen mandag 12. november 2012. (Foto: IDF)

Grad-rakett traff bygning i Netivot

Etter over hundre rakettangrep mot Israel i helgen, fortsetter rakettangrepen mandag morgen. To raketter på vei mot storbyen Ashkelon er stanset av Iron Dome. I Netivot får 20 personer behandling for sjokkskader etter Grad-raketten som gjorde skade på en bygning.

0

Your Cart