Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

23.085 soldater har omkommet i forsvaret av Israel

En soldatgrav dekket med blomster under Minnedagen for falne soldater og terrorofre i 2009. (Illustrasjonsfoto: Ari Bronstein / Flickr.com)
En soldatgrav dekket med blomster under Minnedagen for falne soldater og terrorofre i 2009. (Illustrasjonsfoto: Ari Bronstein / Flickr.com)
Foran morgendagens Minnedag for falne soldater og terrorofre har forsvarsdepartementet publisert oppdaterte tall, som viser at 23.085 soldater og annet sikkerhetspersonell har falt i tjeneste siden 1860.

I løpet av det siste året har 92 nye soldater falt i tjeneste for å gi sine israelske medborgere sikkerhet, opplyser Jerusalem Post. 37 av disse var IDF-soldater, 12 tjenestegjorde i andre sikkerhetsstyrker, for eksempel politiet. De fleste av disse døde i ulykker eller annen død utenom kampsituasjon. 43 av de drepte var veteraner som døde av skadene de pådro seg i kamp.

Det totale antallet falne soldater er nå 23.085. Tallet regnes helt tilbake fra 1860. Det er fortsatt 17.000 nålevende familier som har mistet sine familiemedlemmer i tjeneste, blant dem 5.000 enker og mer enn 2.000 barn som er mistet en forelder.

Søndag innledes Israels offisielle Minnedag for falne soldater og terrorofre («Yom Hazikaron»). 1,5 millioner mennesker er ventet å besøke militære gravlunder, for å vise respekt for de falne. Klokken 11:00 lokal tid mandag vil hele nasjonen stanse opp i tre minutter og sirener vil lyde over hele landet, for å minnes de drepte. På kvelden igjen ved solnedgang, innleder Israel feiringen av landets Uavhengighetsdag.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart