Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Skjermdump fra videoen Ma'an har publisert.
Skjermdump fra videoen Ma'an har publisert.

Offiser suspendert for overtramp

En israelsk offiser i grensepolitiet er umiddelbart tatt ut av tjeneste etter grovt brudd på de israelske styrkenes etiske standard.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an har publisert en video som dokumenterer grovt uakseptable trusler fra en israelsk offiser i grensepolitiet mot palestinske opprørere i flyktningleiren Aida nær Betlehem. Videoen er tatt opp torsdag, i etterkant av at sikkerhetsstyrkene hadde oppløst voldelige opptøyer på stedet. I videoen høres offiserens stemme fra høytaleren i en israelsk patruljebil. På arabisk truer han med å ”gasse i hjel” palestinere som kastet steiner, og med å ”drepe og slakte” en arrestert steinkaster dersom ikke steinkastingen tok slutt for kvelden. Videoen kan sees hos Times of Israel.

Ledelsen i grensepolitiet omtaler saken som grov, og lover at offiseren skal bli holdt fullt ut ansvarlig overfor loven. Overfor Channel 2 opplyser de at han har blitt suspendert fra all tjeneste fram til saken er ferdig gransket, og at hans mulighet for å noen gang komme tilbake i noen tjeneste innen sikkerhetsstyrkene vil bli avgjort etter dette.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart