Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Statsminister Naftali Bennett (t.v.) får en presentasjon av lasersystemet Iron Beam av Yoav Har-Even. (Foto: GPO)

– Denne vil blakke Israels fiender

For bare noen titalls kroner i kostnad kan Israel skyte ned raketter verdt flere hundretusen kroner.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Et nytt lasersystem som Israel utvikler for å skyte ned innkommende raketter vil ikke bare gjøre raketter mindre effektive mot Israel, det vil også gjøre Israels fiender blakke. Det sier statsminister Naftali Bennett.

Bennett kom med bemerkningen da han besøkte en av fabrikkene til Rafael Advanced Weapons Systems, som er hovedentreprenør i utviklingen det banebrytende systemet, skriver Jerusalem Post.

– Systemet vet hvordan det skal skyte ned granatater, droner og raketter. Dette er ikke bare banebrytende for Israel, men for hele verden. Det er ikke bare banebrytende fordi vi kan treffe fienden med militære midler, men vi kan også slå dem økonomisk konkurs, sier statsministeren.

Nylig hadde Israel betydelig fremgang i å få det banebrytende lasersystemet operativt, da det hadde en suksessfull test mot en rekke trusler i luften. Systemet, som har fått navnet «Iron Beam», klarte å skyte ned droner, raketter, granater og panservernmissiler.

Israel har i dag rakettforsvaret Iron Dome, men dette er kostbart og har begrensninger i kapasitet. Hver gang Iron Dome brukes for å skyte ned en innkommende rakett koster det flere hundretusen kroner. Etter Gaza-krigen i mai 2021, da terrorister avfyrte over 4300 raketter mot Israel, ble regningen for bruken av rakettskjoldet over åtte milliarder kroner.

Den nye laseren vil derimot være bortimot gratis. Det vil koste noen titalls kroner i strømutgifter hver gang laseren skyter ned raketter. Dermed vil terrorgruppene som sender raketter mot Israel bruke store summer på rakettene, mens det vil koste Israel lite å skyte dem ned.

«Iron Beam» skal ikke erstatte Iron Dome eller andre rakettforsvar, men være et supplement til det eksisterende rakettforsvaret, ifølge IDF.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Én kommentar

  1. Lenge leve Israel og det jødiske folk som rettmessig har fått Israel som sitt land av Gud sjølv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart