Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israelske soldater på vei inn til Jenin i pansret kjøretøy. De ble møtt med kraftig beskytning. (Foto: IDF)

Tre terrorister drept i harde gatekamper

Israelske soldater ble utsatt for kraftig beskytning da de skulle konfiskere ulovlige våpen i byen Jenin.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Tre palestinere ble drept og ti andre ble skadet i væpnede kamper med israelske soldater i byen Jenin på Vestbredden natt til fredag.

Sammenstøtene startet da israelske soldater kom til Jenin for å konfiskere ulovlige våpen fra to forskjellige steder i byen.

Da soldatene nærmet seg det første målet ble utsatt for kraftig beskytning av væpnede palestinere. Det ble også kastet eksplosiver mot de israelske soldatene, som svarte med å skyte med skarpt tilbake.

På vei mot det andre målet ble soldater fra eliteenheten Sayeret Golani oppmerksomme på et mistenkelig kjøretøy ved siden av veien. Tre personer som satt inne i bilen begynte å skyte mot de israelske soldatene, som skjøt tilbake og drepte de tre væpnede mennene.

Ingen israelske soldater skal ha blitt skadet i skuddvekslingen.

Våpnene som ble funnet i bilen til de tre terroristene. (Foto: IDF)

I bilen palestinerne satt i ble det funnet to M16-rifler, en maskinpistol, magasiner og en skuddsikker vest. Palestinske medier har publisert bilder av de drepte hvor de poserer med maskingevær, som indikerer at de var medlemmer av terrorgrupper, skriver avisen Jerusalem Post

Den palestinske terrorgruppen Hamas kunngjorde noen timer etter dødsfallet at en av de drepte var den lokale feltsjefen deres.

Israelske sikkerhetsstyrker har trappet opp sine operasjoner på Vestbredden de siste ukene, etter en terrorbølge mot Israel som har kostet 19 mennesker livet siden 22. mars. Mange av operasjonene har pågått i urolige Jenin, hvor mange av terroristene har kommet fra.

De palestinske selvstyremyndighetene er i ferd med å miste kontrollen over Jenin, hvor terrorgrupper har tatt over mye av makten. Denne videoen viser hvordan israelske soldater ble beskutt når de kom til byen:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart