Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Politi og redningstjenesten på åstedet for terrorangrepet i Elad 5. mai 2022. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)

16 barn mistet fedrene sine i et terrorangrep på nasjonaldagen

Tre personer ble drept i et økseangrep i Elad. Flere skadde kjemper fortsatt for livet på sykehuset.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

To palestinere gikk til angrep med kniv og øks på tilfeldige personer i den ultraortodokse byen Elad sent torsdag kveld 5. mai. Terrorangrepet skjedde mens feiringen av nasjonaldagen i Israel var i ferd med å gå mot slutten. Tre personer ble drept og sju personer ble skadet.

Flere av de skadde kjemper for livet på sykehuset.

Ifølge øyenvitner skal de palestinske terroristene, som er 19 og 20 år gamle og kommer fra byen Jenin på Vestbredden, ha gått til angrep på en stor gruppe mennesker som var samlet i en park i byen i forbindelse med nasjonaldagen. Elad er en by med stor ultraortodoks befolkning.

Fredag morgen er de tre ofrene identifisert som Yonatan Havakuk, Boaz Gol og Oren Ben Yiftah. Alle var fedre og etterlater seg totalt 16 barn.

Boaz Gol (t.v.), Yonatan Havakuk og Oren Ben Yifta ble drept i terrorangrepet i Elad. (Foto: Privat)

Naboer og familie beskriver Yonatan Havakuk, en mann i 40-årene, som en som alltid hadde et smil om munnen. Havakuk, som var fembarnsfar, jobbet som en bilmekaniker i byen. Han skal ha blitt drept mens han lette etter sin sønn under angrepet.

Det andre offeret, Boaz Gol, var også i 40-årene og var fembarnsfar. Det tredje offeret, Oren Ben Yiftah, var 37 år og far til seks.

– Våre hjerter er knust i biter, skriver byens ordfører på Facebook.

Redningspersonell sier det var et grusomt syn som møtte dem i parken, med flere personer med store kuttskader. Torsdagens angrep er det siste i en rekke blodige terrorangrep som har rammet Israel den siste tiden.

19 personer er drept i terrorangrep i Israel siden slutten av mars.

Terroristene i torsdagens angrep er fortsatt på frifot. Store politistyrker og militæret leter etter dem og det er veisperringer flere steder i Israel. Statsminister Naftali Bennett sverger at terroristene skal bli tatt.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Én kommentar

  1. I will mourn with the family and friends and colleges of the tree victims of this terrible terror .May The God of Israel comfort you, and bless you with His peace and grace in the midst of this deep sorrow! Shalom Israel! Shalom shel Jeshua!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart