Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tilbake til «Klagemuren»

Like før valget deltok Ehud Barak, Shimon Peres og Yasser Arafat på et internasjonalt økonomi-møte i Davos i Sveits. Der holdt Arafat en tale hvor han skjelte ut Israels regjering som "fascister" og mye annet. Talen førte til at Barak annullerte et møte med Arafat.

For å bøte på skaden dette medførte blant israelske velgere, lot Arafat seg intervjue på israelsk TV, kanal 2. Der sa han bl. a. at Tempelfjellet (Haram-a-Sharif) tilhører muslimene alene. Jødene skulle få lov til å be der i samsvar med reglene fra Shaw-komiteen.

Dette sier ikke de fleste så mye. Og den venstreorienterte israelske reporteren stilte ingen oppfølgingsspørsmål. Historien er slik:
I 1929 ble det arabiske opptøyer i Palestina. 133 jøder ble drept og 339 såret av væpnede arabere i Jerusalem, Hebron, Safed og andre steder.

Britene, som styrte Palestina fra 1917-1948, oppnevnte da en komite, ledet av Sir Walter Shaw. Den skulle finne årsakene til opptøyene og komme med forslag som ville gjøre det fredelig ved Vestmuren (for jødene det helligste stedet hvor de har lov å be).

Komiteen bestemte at jødene skulle kunne komme til Vestmuren for å be. Men bare i små grupper, og ikke på muslimske helligdager og på fredager. De fikk ikke lov til å ha med seg Torah-ruller, de kunne ikke plassere stoler i området og fikk ikke lov til å blåse i bukkehornet, shofaren.

Dette er altså de betingelsene Arafat vil by jødene på deres helligste sted når «fredsprosessen» er fullført.

Fritt etter en artikkel av Uri Dan, som er en nær venn av Ariel Sharon.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart