Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Sprengte Israel en iransk missilbase?

Iranske militære ledere fotografert i en underjordisk missilbase den 9. februar 2022. (Foto: IRGC)
Spekulasjonene går høyt etter meldinger om en kraftig eksplosjon ved en av Irans missilbaser.

Tirsdag 26. september rapporterte innbyggerne i Khorramabad om et «fryktelig smell» og at bakken ristet. Byen ligger nær den underjordiske iranske missilbasen Imam Ali, hvor det ballistiske missilet Shahab-3 er utplassert. Dette missilet skal ha kapasitet til å nå Israel.

Nå spekuleres det i hva som forårsaket smellet og ristingen. Det skal ha ristet så kraftig at flere i Khorramabad trodde det var et jordskjelv. Frykt for jordskjelv gjorde at mange innbyggere løp ut i gatene. Men iranske myndigheter avviser at det har vært et jordskjelv i området.

Imam Ali-basen ligger rundt 35 kilometer fra Khorramabad og er en av Irans to underjordiske missilbaser. Flere missiler av typen Shahab-3 er utplassert her. De har en rekkevidde på 2000 kilometer og kan bære atomstridshode.

Noen observatører, som den USA-baserte iransk-amerikanske forskeren Erfan Fard, antyder at eksplosjonen kan være forårsaket av en vellykket sabotasjeaksjon utført av det israelske spionbyrået Mossad. Uoffisielle og ubekreftede rapporter sier at operasjonen ble utført med droner.

Det var også droner som ble brukt til å angripe en iransk dronefabrikk lenger øst i landet tidligere i år, et angrep Israel angivelig stod bak.

Israel kommenterer aldri slike hendelser, men har vært klare på at de ikke vil tillate at det iranske regimet får atomvåpen. Også USA og andre land har hatt sabotasje av det iranske missilprogrammet på agendaen.

Iranske myndigheter på sin side avviser at det har vært en eksplosjon ved missilbasen og kaller det hele for falske nyheter. De sier de undersøker hva som skal ha forårsaket det høye smellet.

Det er ikke første gang det rapporteres om eksplosjoner ved den strengt bevoktede missilbasen. Også i 2010 kom det lignende rapporter.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart